Τα iPhone 6S/6S Plus στην Ελλάδα στις 9/10

Και από τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, δυστυχώς σε υψηλότατες και πάλι τιμές

Αυτή η χρονιά θα είναι όντως διαφορετική για τα iPhone της Apple, λοιπόν: όχι μόνο ένα μοντέλο σειράς "S" είναι σημαντικά, ολοφάνερα βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά θα διατεθεί και στις περισσότερες χώρες του κόσμου με πολύ μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τις "κύριες", όπως οι ΗΠΑ και Κίνα. Τα iPhone 6S και 6S Plus θα κυκλοφορήσουν σε 40 ακόμη τοπικές αγορές, ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική, στις 9 Οκτωβρίου. Η Apple υπόσχεται πως μέχρι το τέλος του χρόνου τα νέα της smartphones θα είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 130 χώρες - πρακτικά σε... κάθε μέρος του πλανήτη όπου υπάρχει σήμα δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Η είδηση εκπλήσσει ευχάριστα, καθώς - μετά από την ανακοίνωση πως τα δύο νέα iPhone σημείωσαν τις πωλήσεις ρεκόρ των 13 εκατομμυρίων μέσα στο πρώτο τους Σαββαρτοκύριακο στην αμερικανική και κινέζικη αγορά - είμασταν... ψυχολογικά προετοιμασμένοι για έλλειψη σε στοκ και τις ανάλογες καθυστερήσεις για μικρότερες αγορές όπως η δική μας. Απ' ότι φαίνεται, η Apple ήταν τόσο βέβαιη για την επιτυχία των νέων της κινητών, που είχε "λάβει στα υπ΄όψιν" και αυτό το νέο ρεκόρ, αλλά και υψηλή ζήτηση στις υπόλοιπες μεγάλες χώρες. Για την Ελλάδα συγκεκριμένα, βέβαια, συνεχίζουμε να περιμένουμε όχι ακριβώς... αφθονία σε iPhone 6S/6S Plus - τουλάχιστον για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη και για μία σειρά από λόγους - όμως αυτό συμβαίνει την τελευταία τετραετία ούτως ή άλλως, οπότε... καμία έκπληξη σχετική.

Όπως και άλλοτε, έτσι και αυτή τη φορά τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της χώρας - οι COSMOTE, Vodafone και Wind - ανακοίνωσαν τη διάθεση των iPhone 6S/6S Plus μέσα από τα εμπορικά τους καταστήματα. Ως συνήθως υπάρχει η γνωστή φόρμα... εκδήλωσης ενδιαφέροντος και, ως συνήθως, προτεραιότητα σε αυτήν - ποτέ θεωρητικά, πάντοτε πρακτικά - έχουν οι καταναλωτές που είναι πρόθυμοι να υπογράψουν νέο συμβόλαιο προγράμματος χρήσης με τον κάθε πάροχο. Αυτό που δεν είχε ακόμη επιβεβαιωθεί - και από εκεί περιμένουμε τη... δυσάρεστη έκπληξη που θ' αντισταθμίσει την ευχάριστη έκπληξη της μικρής καθυστέρησης - είναι οι τιμές πώλησης καθενός από τα μοντέλα του καινούργιου iPhone που θα γίνουν διαθέσιμα στην Ελλάδα. Ας ελπίσουμε πως δεν θα είναι ακριβότερα απ' ότι στο εξωτερικό, στο βαθμό που ήταν τα iPhone 6 και iPhone 5S. Εν αναμονή, λοιπόν!

Ενημέρωση 01/10/2015: Έγιναν από πολλαπλές πηγές γνωστές οι τιμές πώλησης όλων των μοντέλων iPhone 6S/6S Plus και είναι, δυστυχώς, όσο υψηλές όσο φοβόμασταν. Το "απλό" 6S θα διατίθεται προς €789, €899 και €999 στις χωρητικότητες των 16GB, 64GB και 128GB αντίστοιχα, ενώ το 6S Plus ζητά €899, €999 και €1099 (!) για τις αντίστοιχες δικές του χωρητικότητες. Δεν χρειάζεται καν να σχολιάσουμε, για πολλοστή φορά, όχι μόνο πόσο ακριβά αποδεικνύονται τα κινητά της Apple τόσο σε σχετικούς (με τον ανταγωνισμό) όσο και απόλυτους (αναλογικά με το πόσο κοστίζουν να κατασκευαστούν) όρους, αλλά και πόσο ακριβότερα είναι σε σχέση με την αμερικανική αγορά, όποια κι αν είναι η αντιστοιχία δολαρίου-ευρώ. Τα 6S/6S Plus, πάντως, δείχνουν να είναι όντως πάρα πολύ καλά φέτος οπότε... όσοι έχοντες...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ