Σύντομα, Sony-Ericsson=Sony

Εγκρίνεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση η εξαγορά-συγχώνευση

Στην επιθυμία της Sony να εξαγοράσει το υπόλοιπο μετοχικό ποσοστό της Sony-Ericsson που δεν κατείχε ήδη και να την απορροφήσει ως τμήμα των δικών της δραστηριοτήτων και επίσημα, είχαμε αναφερθεί στα τέλη Οκτωβρίου. Χθες έγινε και το τελευταίο σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά (ουσιαστική συγχώνευση) και μόνο τα διαδικαστικά απομένουν ώστε το όνομα Sony-Ericsson να περάσει πλέον στην Ιστορία. Είναι η τελική σκηνή σε ένα έργο με... προκαθορισμένη κατάληξη, τρόπον τινά, αφού όλοι διακρίναμε πως η Sony-Ericsson δεν απέδιδε ως εγχείρημα εδώ και μία δεκαετία. Η εταιρεία μόνο στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, διάστημα έντονα εμπορικό, κατέγραψε ζημίες 320 εκ. δολαρίων περίπου. Οπότε...

Με τη σειρά προϊόντων κινητής τηλεφωνίας της Sony-Ericsson διαθέσιμη πλήρως πλέον στη Sony, περιμένουμε αλλαγή στρατηγικής - και μάλιστα σύντομα. Αφενός, πεφρασμένη πολλές φορές είναι η πρόθεση της Sony να μην ξανασχοληθεί με τα "απλά" κινητά, αυτά δηλαδή που ονομάζουμε feature phones για να τα διαχωρίσουμε από τα smartphones. Ο ιαπωνικός κολοσσός θα επικεντρωθεί στα δεύτερα και το λειτουργικό Android αποκλειστικά στις νέες της προτάσεις. Ευτυχώς, η Sony γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα ήθελε να ξεκινήσει άσχημα τη νέα φάση δραστηριοποίησής της στην κατηγορία, γι' αυτό και έχει επιβεβαιώσει ήδη πως όλα τα μοντέλα Sony-Ericsson Xperia του 2011 θα αναβαθμιστούν στην έκδοση 4.0 του Android (τη λεγόμενη Icecream Sandwich) έως το καλοκαίρι.

Από εκείνο το σημείο και πέρα, λίγο-πολύ, περιμένουμε να δούμε τα πρώτα αληθινά μόνο-Sony κινητά με Android. Τα Xperia S και Xperia Ion θα είναι τα τελευταία με το λογότυπο Sony-Ericsson και στη συνέχεια κάθε άλλο τέτοιο προϊόν θα προωθείται ως Sony. Υπενθυμίζουμε ότι στην πρόσφατη έκθεση CES η Sony παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο ενοποίησης και απευθείας επικοινωνίας ανάμεσα στις συσκευές της, το οποίο θα εκμεταλλεύεται ως κοινό μέσο το Internet (το πασίγνωστο Cloud) και θα προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους κατόχους δύο ή περισσότερων από αυτές. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ