Στις 9/9, νέο iPhone

Ενδεχομένως περισσότερα από ένα, πιθανότατα και το iWatch

Το τέλος της... ανεξάντλητης φημολογίας που έχει κατακλύσει - είτε δικαιολογημένα, είτε αδικαιολόγητα - το Web σχετικά με το επόμενο smartphone της Apple πλησιάζει κι επίσημα πια στο τέλος του: η αμερικανική εταιρεία απέστειλε στον αμερικανικό ειδικό Τύπο την... πατροπαράδοτη πια πρόσκληση του Σεπτεμβρίου για την εκδήλωση όπου όλοι είμαστε κατά 120% βέβαιοι πως θα ανακοινωθεί το iPhone 6. Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα στις 9/9, όχι όμως στις συνήθεις εγκαταστάσεις της στο San Fransisco: αντιθέτως, φέτος αυτή θα φιλοξενηθεί στο Flint Center for the Performing Arts, πολύ κοντά στα κεντρικά της Apple στο Cupertino. Δεν γνωρίζουμε αν η αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της εκδήλωσης κρύβει κάποια... σημειολογία - μπορεί να συμπίπτει με την παρουσίαση του πρώτου Mac, μπορεί απλώς η Apple να χρειαζόταν χώρο με περισσότερες θέσεις - όπως και δεν γνωρίζουμε αν η φράση "Wish we could say more" στην πρόσκληση σχετίζεται με ο,τιδήποτε άλλο πλην των φωνητικών εντολών προς την Siri.

Αυτά είναι από τα... λίγα που δεν γνωρίζουμε, πάντως. Γνωρίζουμε πως θα επιδειχθεί νέο iPhone (πιθανώς δύο μοντέλα), γνωρίζουμε πως θα επιδειχθεί το iOS 8 (λίγες εβδομάδες πριν διατεθεί στο κοινό δωρεάν), γνωρίζουμε πως η Apple έχει υποσχεθεί να εισέλθει φέτος σε νέα προϊοντική κατηγορία (οπότε είναι πάρα πολύ πιθανό να παρουσιαστεί επιτέλους το... μυθικό iWatch). Απομένει να επαληθευτούν οι μεγαλύτερες διαγώνιοι οθόνης των δύο νέων μοντέλων iPhone, η δυνατότητα επικοινωνίας με συστήματα διεπαφής (NFC), ο ταχύτερος επεξεργαστής Α8, η βελτιωμένη κάμερα, καθώς και η χρήση του iWatch με τα νέα υποσυστήματα software HealthKit και HomeKit. Περίεργοι δηλώνουμε, άλλωστε, για τις επιλογές της Apple όσον αφορά στο σχεδιασμό των νέων iPhone (έχουν παραμείνει απαράλλακτα για υπερβολικά πολλά χρόνια πλέον) και του iWatch, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο έχει αντιμετωπίσει το... γνωστό πρόβλημα της χρήσης μεγάλων smartphones με το ένα χέρι (αφού υποτίθεται πως μέχρι πρότινος αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η Αpple δεν κατασκεύαζε μεγαλύτερο iPhone).

Σπάνια μια εκδήλωση της Apple αναφέρεται μόνο στα iPhone - ακόμη και με την παρουσίαση του iWatch, οι Αμερικανοί ενδέχεται ν' αναφερθούν και σε κάποια ακόμη νέα προϊόντα. Το πολυσυζητημένο "μεγάλο" iPad είναι πιθανότατα νωρίς για να αποκαλυφθεί, δεν αποκλείεται ωστόσο να παρουσιαστούν "εν τέχει" οι σχεδόν βέβαιες νέες εκδόσεις των iPad Air και iPad Mini, καθώς και ένα νέο μοντέλο MacBook "ανάμεσα" στα Air και τα Pro. Τα iPod και Apple TV δεν αναμένουμε να απασχολήσουν τον Tim Cook και την ομάδα του στις 9 Σεπτέμβρη. Αναμονή μέχρι τότε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ