Στις 7 Μαρτίου, νέο iPad

Επιβεβαιώνονται οι φήμες, περιμένουμε ανυπόμονα

Το Web είναι ένα μέσο... ημι-αξιόπιστο όσον αφορά την αλήθεια που κρύβει (ή όχι) η φημολογία που ενίοτε οργιάζει εκεί. Όταν όμως συγκεκριμένες φήμες "επιμένουν", τότε αρχίζει να έχει περισσότερη βάση το γνωστό... "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά". Και στην περίπτωση του νέου iPad, όπως κι αν επιλέξει να το ονομάσει η Apple, υπήρξε πολύς, μα πολύς "καπνός" από τις γιορτές και μετά, σχετικά με την κυκλοφορία του στις αρχές της άνοιξης. Ε, η "φωτιά" μόλις επιβεβαιώθηκε: η αμερικανική εταιρεία έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου και σχετική παρουσίαση για την επόμενη Τετάρτη, 7 Μαρτίου, με αντικείμενο το επόμενο iPad.

H συνέντευξη Τύπου θα λάβει χώρα στο Κέντρο Τεχνών Yerna Buena, στο San Francisco, στις 8.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Όπως πάντοτε, σκοπεύουμε να "καλύψουμε" το event λεπτό προς λεπτό μέσω live tweeting - όπως κάναμε με το πρώτο και το δεύτερο iPad - παραθέτοντας τα σχόλιά μας για τα όσα ο Tim Cook και η ομάδα της Apple θα αποκαλύψουν εκεί. Ένα στοιχείο, πάντως, το οποίο περιμέναμε... εναγωνίως σχεδόν στο νέο iPad, έχει ήδη επιβεβαιωθεί από την ίδια την πρόσκληση που απέστειλε η Apple: το iPad που απεικονίζεται σε αυτήν (και παραθέτουμε) ενσωματώνει ολοφάνερα οθόνη υψηλότερης ανάλυσης από αυτήν του iPad 2. Kαι δεν έχει κανένα νόημα η οθόνη αυτή να είναι υψηλότερης ανάλυσης αν δεν είναι ιδιοτήτων "Retina", αν δηλαδή δεν προσφέρει τον ακριβώς τετραπλάσιο αριθμό από pixel (ανάλυση 2048x1536). Ω, ναι!

Από κει και πέρα, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει ν' απαντηθούν. Πώς θα ονομάζεται το νέο iPad, 3 ή 2S; Στην πρώτη περίπτωση θα μιλούσαμε για τετραπύρηνο επεξεργαστή στο εσωτερικό του, στη δεύτερη για διπύρηνο όπως τον παρόντα Α5, αλλά με σημαντικά καλύτερο υποσύστημα γραφικών (ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τη διαχείριση της υψηλής ανάλυσης οθόνης). Θα φέρει μηχανικό πλήκτρο Home στο πλαίσιό του ή είναι η Apple έτοιμη να το καταργήσει και να αντικαταστήσει αυτό ή και όλα τα πλήκτρα με επιφάνειες αφής γύρω από το πλαίσιο; Θα φέρει καλύτερες κάμερες από το iPad 2, αλλά πόσο καλύτερες; Θα έλθει η Siri βελτιωμένη στο νέο iPad; Και αυτό θα κοστίζει όσο τα προηγούμενα iPad, ώστε το iPad 2 να "κατέβει κατηγορία" τιμολογιακά και να αντιμετωπίσει π.χ. το Kindle Fire; Ή το κόστος της οθόνης θα δημιουργήσει δύο ζώνες τιμών για τα tablet της Apple; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις, περιμένουν απάντηση στις 7/3!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ