Στις 23/10 η αποκάλυψη του iPad Mini

Με προσκλήσεις... αντιπερισπασμού στις προπαραγγελίες του Microsoft Surface

Αν είχε κανείς οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το γεγονός ότι στο χώρο της τεχνολογίας οι... πόλεμοι διεξάγονται (και) σε επίπεδο εντυπώσεων, μετά από τη χθεσινή "συγκυρία" δεν νομίζουμε να τη διατηρεί. Γνωρίζαμε εδώ και ημέρες πως η Apple θα έστελνε τις επίσημες προσκλήσεις της στα (προσεκτικά διαλεγμένα από την ίδια) μέσα ενημέρωσης που θα παρευρεθούν στα "αποκαλυπτήρια" του iPad Mini. Αλλά μόνο τυχαίο δεν θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι η πρόσκληση στάλθηκε ελάχιστες ώρες μετά από την αποκάλυψη της τιμής πώλησης για τα τρία μοντέλα των Microsoft Surface, τα οποία έγιναν διαθέσιμα για προπαραγγελία. Ολοφάνερα... κάποιοι στο Cuppertino δεν διανοούνται να είναι συγκεντρωμένα τα φώτα της δημοσιότητας οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί!

Σε κάθε περίπτωση, η συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα στις 23 Οκτωβρίου (8.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος) στο California Theatre, στο San Jose, δεν περιμένουμε να σχετίζεται τίποτε άλλο με το iPad Mini. Όπως και στην περίπτωση του iPhone 5, οι διαρροές τους τελευταίες μήνες ήταν ουκ ολίγες και από διάφορες πηγές, είναι μια κίνηση εκ μέρους της Apple η οποία έχουμε υποστηρίξει εδώ και πολύ καιρό πως έχει νόημα, υποννοείται ακόμη και από την ίδια την προσκλήση της αμερικανικής εταιρείας. Πρόκειται, ωστόσο, για προβλέψιμο προϊόν, το οποίο δεν θεωρούμε πως αξίζει να καλύψουμε σε πραγματικό χρόνο μέσω του επίσημου stream μας στο Twitter - όπως έχουμε κάνει για το iPad, το iPhone 4, το iPad 2, το iPhone 4S, το το iPad 3 και το iPhone 5 στο παρελθόν. Υπάρχει μία μικρή περίπτωση να επιδειχθεί και κάτι άλλο πλην του iPad Mini, όπως π.χ. ένα ανανεωμένο μοντέλο Apple TV, φορητοί υπολογιστές MacBook Pro με οθόνη Retina 13 ιντσών ή ακόμη και νέοι iMac, επίσης με οθόνη ιδιοτήτων Retina. Όμως δεν το θεωρούμε ιδιαίτερα πιθανό και δεν θα απογοητευτούμε αν δεν συμβεί.

Το όλο θέμα σχετικά με το iPad Mini είναι, στην ουσία, το πόσο επιθετικά προτίθεται να κινηθεί η Apple όσον αφορά στην τιμή πώλησής του (αν και πληροφορίες θέλουν σχεδόν επιβεβαιωμένα ήδη τα €249). Όχι άδικα, αυτό το σημείο είναι - κυριολεκτικά και μεταφορικά - "όλα τα λεφτά" στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου. Άλλωστε, υπογραμμίζουμε και πάλι, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Apple απέστειλε τις προσκλήσεις ελάχιστες ώρες μετά την αποκάλυψη πως τα Surface της Microsoft με Windows RT θα ξεκινούν από τα $499 για την χωρητικότητα των 32 GB (χωρίς πληκτρολόγιο). Η τιμή αυτή θεωρήθηκε από το μεγαλύτερο ποσοστό των ΜΜΕ πολύ καλή και θετική για την προσπάθεια της Microsoft να ξεκινήσει "δυνατά" στα tablet. Εν αναμονή, λοιπόν, για μία ακόμη φορά... επιβεβαίωσης ενός νέου προϊόντος της Apple, σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Ίδωμεν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ