Sony Xperia: νέα μέλη στην οικογένεια

Τα L και SP, "μικρά αδελφάκια" της "ναυαρχίδας " Z, σύντομα διαθέσιμα

Ήταν να... μην το αποφασίσει, τελικά, η Sony: μετά την απορρόφηση της Sony-Ericsson και τη δημιουργία της Sony Mobile, ο ρυθμός με τον οποίο παρουσιάζει νέα smartphones και tablets στην αγορά (πάντοτε με την) είναι όχι μόνο σταθερός, αλλά και προσεκτικός. Δεν έχουν προταθεί μοντέλα δίχως λόγο ύπαρξης ή μοντέλα ολοφάνερα μη ανταγωνιστικά, όπως είχαμε... σχεδόν συνηθίσει να βλέπουμε από την Sony-Ericsson. Και, πριν από μερικές ημέρες, η εταιρεία προσέθεσε δύο νέα μέλη στην οικογένεια των Xperia για το 2013, τα οποία αντικειμενικά χρειαζόταν για να είναι η παρουσία της στην αγορά πλήρης και να μην περιορίζεται μόνο στο κορυφαίο Xperia Z. Τα ονόματα αυτών: Xperia L και Xperia SP.

To πρώτο είναι ο "Βενιαμίν" εκ των δύο νέων μοντέλων, με χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη (όχι HD) και μη υποστήριξη δικτύων τηλεφωνίας 4G. Δεν παύει, ωστόσο, να στηρίζεται σε Android 4.1, να προσφέρει μνήμη λειτουργίας 1 GB, διπύρηνο επεξεργαστή, αποθηκευτικό χώρο 8 GB (επεκτάσιμο μέσω καρτών μνήμης microSD), καθώς και όλους τους αισθητήρες και ασύρματους τρόπους διασύνδεσης που περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο smartphone. Η Sony το προωθεί κυρίως για τις ικανότητές του στην σύλληψη φωτογραφιών και video, καθώς ενσωματώνει ποιοτικό φακό και το σύστημα ψηφιακής επεξεργασίας ExmorRS.

To Xperia SP, από την άλλη πλευρά, προσφέρει όλα όσα και το "μικρό αδελφάκι" του, αλλά επιπλέον μεγαλύτερη οθόνη υψηλότερης ανάλυσης ((4.6 ιντσών αντί για 4.3 και στα 720p), ταχύτερο επεξεργαστή και υποσύστημα γραφικών, ομορφότερο design και υποστήριξη για δίκτυα τηλεφωνίας 4G. Το Χperia SP προωθείται από τη Sony ως περισσότερο "γενικών καθηκόντων" smartphone από το Xperia L, μόλις "ένα κλικ πιο κάτω" από το Xperia Z. Επίσημες τιμές πώλησης για τα δύο καινούργια Xperia δεν έχουν ακόμη επισήμως ανακοινωθεί για την ελληνική αγορά, η διάθεσή τους ωστόσο θα ξεκινήσει από τα μέσα Απριλίου, οπότε... η σχετική υπομονή δεν θα χρειαστεί να είναι αυτή τη φορά μεγάλη. Εν αναμονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ