Sony SmartWatch2, διαθέσιμο

Βελτιωμένος ο διάδοχος του αρχικού, με υποστήριξη στην ελληνική γλώσσα

Κανένας φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital δεν θα μας "ακούσει" ποτέ να διαμαρτυρόμαστε όταν σε μία νέα προϊοντική κατηγορία έρχονται όλο και περισσότεροι "παίκτες": ο έντονος ανταγωνισμός είναι ωφέλιμος για όλους (και για τους "παίκτες"), καθώς επιταχύνει διαδικασίες και βελτιώνει χαρακτηριστικά με ρυθμό που τα μονοπώλια δεν... αγαπούν ακριβώς. Δεν μπορούμε να μην αισθανόμαστε όμως ότι σε αυτήν την αναδυόμενη κατηγορία των "έξυπνων ρολογιών" (smartwartches κατ' αναλογία των smartphones) όλα γίνονται βιαστικά, υπό την "απειλή" και μόνο ενός iWatch από την Apple. Και τα σχετικά προϊόντα, κατά συνέπεια, δεν είναι τόσο μελετημένα ή ποιοτικά θα μπορούσαν, αν κρίνει κανείς από το μετριότατο Gear της Samsung. Σε κάθε περίπτωση, η Sony είχε ξεκινήσει τον πειραματισμό με το πρώτο της smartwatch πολύ νωρίτερα (από τα μέσα του 2012) και αυτές τις μέρες κυκλοφορεί και στη χώρα μας το διάδοχό του, το SW2.

Στο Sony SW2 είχαμε ξαναναφερθεί τον Ιούνιο, όμως με τη συσκευή "προ των πυλών", διαθέσιμες είναι πια όλες οι λεπτομέρειες. Όπως και το Gear, το SW2 είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με το smartphone του χρήστη - μέσω Bluetooth 3.0, ενώ η αρχική σύνδεση γίνεται και με ένα "απλό άγγιγμα" μέσω του πρωτοκόλλου NFC - και επιτρέπει μια σειρά ενεργειών, από την ενημέρωση για SMS και άλλα μηνύματα, μέχρι τον έλεγχο της μουσικής του smartphone και της κάμεράς του. Στην αρχική γκάμα των "apps" που υποστηρίζει η συσκευή της Sony περιλαμβάνονται τα Mail/SMS, Facebook, Twitter, διαχείριση κλήσεων, διαχείριση μουσικής, καθώς και η ενημέρωση για ραντεβού, καιρό και ειδησεογραφία μέσω RSS. Με τον καιρό η ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται πρόσθετα apps, συμβατά με όλα τα smartphones και tablets που στηρίζονται σε Android 4.0 ή νεότερο.

Από πλευράς σχεδιαστικής το Sony SW2 είναι σημαντικά καλύτερο από τον προκάτοχό του: λεπτότερο κι ελαφρύτερο, με οθόνη ωστόσο μεγαλύτερης διαγωνίου και ανάλυσης, κατάλληλης για ανάγνωση και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Η φόρτιση γίνεται και πάλι μέσω συνηθισμένου καλωδίου microUSB και η αυτονομία που δίνει η Sony στη συσκευή είναι αυτή των 4 ημερών με τυπική χρήση. Το μοντέλο που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά διατίθεται είτε με μεταλλικό μπρασελέ είτε με λουράκι από καουτσούκ και φυσικά υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα. Το κόστος του, δε, στα €175, δεν είναι απαγορευτικό, δεν είναι ωστόσο και μικρό για "βοηθητική" συσκευή - οπότε θα πρέπει να επιφυλαχθούμε σχετικά με το νόημα που έχει η απόκτησή του μέχρις ότου να έχουμε την ευκαιρία πρακτικής... συμβίωσης μαζί του για κάποιο διάστημα. Υπομονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ