Sony: νέες "τσέπης", κορυφαίες

Οι Cybershot RX1R και RX100 II στα καταστήματα μέσα στον Ιούλιο

Καθώς το τοπίο στην αγορά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών συνεχίζει να αλλάζει - επηρεασμένο από την άνοδο των smartphones και την οικονομική δυστοκία, αλλά όχι μόνο - η Sony επιδιώκει να διαφοροποιείται, ώστε τα προϊόντα της να παραμένουν ξεχωριστά ανάμεσα σε αυτά του ανταγωνισμού. Η ιαπωνική εταιρεία ήταν από τις πρώτες που παρουσίασε ψηφιακές φωτογραφικές "υβριδικές", με τη σειρά NEX, καθώς και από τις πρώτες που επένδυσαν με πολλαπλά μοντέλα στην τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη (SLT) ως εναλλακτική των επαγγελματικών DSLR. Όπως δείχνουν τα πράγματα, δε, θέλει να αναπροσδιορίσει και εκείνη την κατηγορία που όλοι θεωρούσαμε "προς εξαφάνιση" με τόσα κορυφαία smartphones: αυτή των ψηφιακών φωτογραφικών "τσέπης". Και να το κάνει με δύο μάλιστα μοντέλα: τις CyberShot RX1R και CyberShot RX100 II.

Η δεύτερη είναι βεβαίως η διάδοχος της εξαιρετικής περυσινής RX100, μιας ψηφιακής φωτογραφικής που κατέπληξε τους πάντες καθώς προσέφερε - ούτε λίγο ούτε πολύ - την καλύτερη ποιότητα τελικού αποτελέσματος ανάμεσα σε όλες τις "τσέπης" της αγοράς. Τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως την έχουν αναγνωρίσει ως την καλύτερη της κατηγορίας αυτής και η Sony φρόντισε να μην "πειράξει" τίποτε από τα θετικά, επεκτείνοντας κυρίως τις δυνατότητες και λειτουργίες της. Η RX100 II ενσωματώνει μεγαλύτερο και βελτιωμένο αισθητήρα ανάλυσης 21 Megapixel σχεδόν, αξιοποιώντας ακόμη καλύτερο φακό της Carl-Zeiss: ο συνδυασμός τους "χαρίζει" στην "έκδοση 2" περισσότερη αποτελεσματικότητα σε κακές συνθήκες φωτισμού. Η RX100 II, άλλωστε, ενσωματώνει και κύκλωμα Wi-Fi (για σύνδεση με smartphone και δημοσίευση φωτογραφιών στο Internet απευθείας), καθώς και μετακινούμενη οθόνη προεπισκόπησης διαγωνίου 3 ιντσών.

Η RX1R, από την άλλη, είναι διάδοχος της επίσης πάρα πολύ καλής περυσινής RX1 που η Sony είχε προωθήσει... κυριολεκτικά ως "DSLR τσέπης": ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον αισθητήρα της, ο οποίος δεν ήταν μόνο ανάλυσης 24.5 Megapixel, αλλά και... full frame (35mm ή αντίστοιχος των SLR!). Το φετινό μοντέλο διατηρεί τις ίδιες ιδιότητες, όπως και τον ποιοτικό φακό Carl Zeiss Sonnar T, προσθέτοντας ωστόσο συμβατότητα με τη διευρυμένη χρωματική γκάμα της τεχνολογίας Triluminos της Sony, αλλά και τη δυνατότητα προσάρτησης εξαρτημάτων (π.χ. ισχυρότερο flash ή στερεοφωνικό μικρόφωνο). Και οι δύο νέες ψηφιακές φωτογραφικές της Sony θα είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά από τα μέσα Ιουλίου, οπότε... επιφυλασσόμαστε για εντυπώσεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ