Sony: νέες ψηφιακές φωτογραφικές

Καινούργια μέλη στις οικογένειες των NEX και SLT, το φθινόπωρο

Επιβεβαιώνοντας σχετική φημολογία που υπήρχε εδώ και αρκετές εβδομάδες στο Web, η Sony αποκάλυψε σήμερα έναν αριθμό από καινούργια μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών: με αυτά όχι μόνο εξελίσσει προϊοντικές κατηγορίες που είχε επιτυχημένα δημιουργήσει πέρυσι, αλλά αποκτά και συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό εν όψει εορταστικής περιόδου. Οι νέες φωτογραφικές απευθύνονται στο μέσο κυρίως επίπεδο της αγοράς, κατορθώνοντας πάντως να επιδείξουν σε λογικότερο κόστος, χαρακτηριστικά του ανώτερου.

Τα δύο πρώτα μοντέλα αναβαθμίζουν τη σειρά των NEX, των ψηφιακών φωτογραφικών της Sony που - σε περίβλημα μεγέθους περίπου compact ψηφιακής - είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελέσματα που συνήθως περιμένουμε από ψηφιακές SLR, με πρόσθετο πλεονέκτημα αυτό των εναλλάξιμων φακών. Η NEX-5N χαρακτηρίζεται από υψηλότερη ανάλυση αισθητήρα, μεγαλύτερη ταχύτητα σύλληψης στιγμιοτύπων, υψηλότερη φωτοευαισθησία και δυνατότητα εγγραφής video υψηλής ευκρίνειας στα 24, 50 και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Όλα στο ίδιο συμπαγές, μινιμαλιστικό κι ελαφρύ περίβλημα κράματος μαγνησίου με την περυσινή NEX-5. Θα είναι διαθέσιμη το Σεπτέμβρη.

Με περισσότερη ανυπομονησία η φωτογραφική κοινότητα περίμενε όμως το νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς, την NEX-7... και δεν απογοητεύτηκε. Σε ελάχιστα μεγαλύτερο περίβλημα σε σχέση με την NEX-5, η NEX-7 προσφέρει ανάλυση αισθητήρα στα 24 Megapixel (!), ταχύτερo ηλεκτρονικό σκόπευτρο τεχνολογίας OLED, ανασχεδιασμένο σύστημα επιλογών κι ελέγχου, καθώς και υποδοχή για χρήση επαγγελματικών φωτογραφικών αξεσουάρ. Εννοείται πως χαρακτηρίζεται απ' όλα τα θετικά στοιχεία και τις δυνατότητες της NEX-5N. Τα παραπάνω συνδυαστικά καθιστούν την NEX-7 την ικανότερη αυτή τη στιγμή ψηφιακή κάμερα που δεν χρησιμοποιεί καθρέπτες (mirrorless) στο μηχανισμό της για σύλληψη φωτογραφιών. Θα είναι διαθέσιμη το Νοέμβρη.

Η Sony παρουσίασε και δύο νέα μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών της σειράς SLT, αυτής που αξιοποιεί την τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη για να προσφέρει την ικανότερη ως τώρα εναλλακτική στις μηχανές DSLR. Οι Sony α65 και α77 επίσης "ανεβάζουν τον πήχυ" στα 24 Megapixel, επίσης χρησιμοποιούν το σκόπευτρο τεχνολογίας OLED, εγγράφουν video υψηλής ευκρίνειας στα αντίστοιχα καρέ, αξιοποιούν όμως (με αντάλλαγμα το αυξημένο μέγεθος) ακόμη ικανότερους φακούς και συλλαμβάνουν έως και 12 στιγμιότυπα ανά δευτερόλεπτο με ενεργοποιημένη την αυτόματη εστίαση. Και τα δύο νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στην αγορά τον Οκτώβριο, μαζί με νέους φακούς και αξεσουάρ. Περισσότερες λεπτομέρειες για όλες τις νέες Alpha, λοιπόν, τους επόμενους μήνες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ