Sony: νέα Xperia E1 και T2 Ultra

To "μουσικό" και το "μεγάλο", διαθέσιμα και σε εκδοχές DualSIM

Η... χαρακτηριστική εμμονή της Samsung να παρουσιάζει στην ίδια προϊοντική κατηγορία πολλαπλές εκδοχές των ίδιων ή παραπλήσιων μοντέλων φαίνεται πως έχει αρχίσει να επηρεάζει και εταιρείες που είχαν περισσότερο "εστιασμένη" συλλογιστική παλαιότερα, όπως π.χ. τη Sony. Η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη έναν αριθμό από Xperia στην αγορά, ανακοίνωσε ωστόσο πριν από λίγες μέρες τη διάθεση δύο νέων smartphones που "δανείζονται" χαρακτηριστικά από υπάρχοντα μοντέλα, αλλά τα συνδυάζουν με μέσου επιπέδου υποσυστήματα για να διεκδικήσουν πωλήσεις βάσει λογικής (ελπίζουμε) τιμής απόκτησης.

Το πρώτο είναι το Xperia E1, το οποίο δίνει ολοφάνερα έμφαση στην αναπαραγωγή μουσικής: αφενός ενσωματώνει ηχείο των 100dB (ικανό να αποδώσει τον ήχο αρκετά δυνατά ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον), αφετέρου αξιοποιεί λειτουργίες όπως η ClearAudio και η xLOUD, οι οποίες επεξεργάζονται τη μουσική έτσι, ώστε και καθαρότερα να ακούγεται, και με λιγότερες παραμορφώσεις σε υψηλή ένταση. Το Ε1 παραμένει φυσικά ένα καθ' όλα ικανό smartphone βασισμένο σε Android (έκδοση 4.2), με οθόνη 4 ιντσών και γρήγορη πρόσβαση στο Internet από παντού μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4G.

Το δεύτερο είναι το Xperia T2 Ultra, που προβάλλει ως κύριο προσόν του τη μεγάλη οθόνη διαγωνίου 6 ιντσών η οποία φυσικά διευκολύνει τόσο τη θέαση video, όσο και την περιήγηση σε Web sites. Το νέο "μεγάλο" Xperia ενσωματώνει άλλωστε πολύ καλή κάμερα (των 13 Megapixel υποβοηθούμενη από εξειδικευμένο λογισμικό) και μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία, ενώ προσφέρει τόσο συμβατότητα με δίκτυα τηλεφωνίας 4G, όσο και υποδοχή καρτών μνήμης microSD για επέκταση του αποθηκευτικού του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και τα δύο νέα Xperia προσφέρονται και σε εκδοχές DualSIM, δηλαδή δέχονται δύο κάρτες τηλεφωνίας με διαφορετικούς αριθμούς, ώστε να έχει κανείς π.χ. το επαγγελματικό του νούμερο και το προσωπικό του στην ίδια συσκευή. Τα E1 και T2 Ultra, μάλιστα, έχουν ενεργές και τις δύο SIM ταυτόχρονα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν (το smartphone έπρεπε να επανεκκινηθεί για να λειτουργήσει με το ένα ή με το άλλο νούμερο). Το μόνο - κάπως... σημαντικό όμως! - που απομένει είναι να διαπιστώσουμε πόσο επιθετική εννοεί να είναι η Sony με τις τιμές πώλησης των νέων αυτών Xperia, λαμβανομένου στα υπ' όψιν και του γεγονότος ότι τα υποσυστήματά τους είναι μέσου και όχι ανώτερου επιπέδου. Ίδωμεν, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ