Sony: μεγάλο κινητό Xperia για... selfies

Πλήρες και στα υπόλοιπα, το κόστος θα κρίνει την πορεία του (και) στην ελληνική αγορά

Δεν είναι, ομολογουμένως, απλό να βρεθεί μία... λύση-πανάκεια σε προβλήματα μεριδίων αγοράς όταν οι συνθήκες φαίνεται δύσκολο να αλλάξουν. Αυτό ακριβώς προσπαθεί όμως να κάνει η Sony Mobile τους τελευταίους 18 μήνες στην κατηγορία των smartphones που βασίζονται σε Android, αντιμετωπίζοντας το "εκτόπισμα" της Samsung και των Galaxy S, την άνοδο της LG και παράλληλα την... λαίλαπα των Κινέζων κατασκευαστών των οποίων τα προσιτά μοντέλα γίνονται όλο και καλύτερα. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών της Sony είναι μέχρι στιγμής συζητήσιμα, οι Ιάπωνες ωστόσο δείχνουν διατεθειμένοι να δοκιμάσουν διάφορα πράγματα ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους και τις πιθανότητες ανάκαμψης στο νέο τους οικονομικό έτος. Η πιο πρόσφατη από αυτές τις προσπάθειες: το Sony Xperia C4.

Το διαφορετικό που επιχειρεί η Sony να προωθήσει με το C4 είναι η έμφαση στις φωτογραφικές ικανότητες του μοντέλου αυτού και συγκεκριμένα στις... selfies, που έχουν πια κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα όλων των ειδών (και να σκεφτεί κανείς πως πέρυσι είχαμε δημοσιεύσει ως... πρωταπριλιάτικο αστείο το Samsung Galaxy S Selfie). Σε κάθε περίπτωση, το νέο smartphone των Ιαπώνων ενσωματώνει όχι μόνο ικανή κάμερα των 13 Megapixel στην πίσω πλευρά του, αλλά και ποιοτική κάμερα των 5 Megapixel στην πρόσοψή του, με ευργώνιο φακό των 25mm, υποβοηθούμενη μάλιστα από flash τεχνολογίας LED για σύλληψη λεπτομερών φωτογραφιών ακόμη και σε κακές συνθήκες φωτισμού. Το C4 συμπληρώνει την φωτογραφική του έμφαση με την μεγάλη οθόνη διαγωνίου 5.5 ιντσών (ανάλυσης 1080p), η οποία προσφέρει εντυπωσιακή και χρήσιμη προεπισκόπηση για τη σύλληψη των φωτογραφιών και άπλετο ωφέλιμο χώρο ελέγχου και σκόπευσης για τη σύλληψη video.

Στα υπόλοιπα έχουν γίνει κάποιοι συμβιβασμοί ώστε το Xperia C4 να ενταχθεί στα μέσου επιπέδου κόστους κινητά και όχι στις "ναυαρχίδες": ο οκταπύρηνος επεξεργαστής είναι σχεδιασμού MediaTek, η μνήμη λειτουργίας ανέρχεται στα 2 GB, η μπαταρία του στα 2600 mAh και το πάχος του στα 8 χιλιοστά. Φυσικά αυτά είναι στοιχεία που άλλα smartphones του 2015 θα ζήλευαν - μα το αν και κατά πόσο θα μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό, εν τέλει θα εξαρτηθεί από την τιμή πώλησης του C4. Αυτή θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την τύχη του στην αγορά: είναι σαφώς αξιόλογη συσκευή, αλλά αν το κόστος απόκτησής της πλησιάσει... επικίνδυνα αυτό των "ναυαρχίδων" (πάνω από τα €499 δηλαδή), η προσπάθειά της να σημειώσει εμπορική πορεία θα είναι δύσκολη.

Αν, από την άλλη, το Xperia C4 παραμείνει στη ζώνη των €399-€499, θα προσφέρει πολύ υψηλό δείκτη κόστους/αξίας και δικιαίως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού εκείνου που δίνει ιδιαίτερη σημασία στις φωτογραφικές δυνατότητες των smartphones που προτιμά. Εν αναμονή επίσημης τιμής πώλησης και ημερομηνίας διάθεσής του, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ