Sensation XL, με την υπογραφή του Dr. Dre

Android+Multimedia=Love για το νέο smartphone της HTC

Κανείς δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει το γεγονός ότι ως συσκευές αυτές καθ' αυτές, μια σειρά από κινητά τηλέφωνα βασισμένα στο Android είναι εκπληκτικά - ένα στοιχείο τους, ωστόσο, παραμένει πρόβλημα: λόγω παρόμοιων προδιαγραφών και του ίδιου λειτουργικού, μοιάζουν υπερβολικά μεταξύ τους. Πώς μία έμπειρη εταιρεία στο χώρο των smartphones, λοιπόν, όπως η HTC, θα διαφοροποιήσει τα μοντέλα της από του ανταγωνισμού; Απάντηση: θα προσδώσει στο καθένα συγκεκριμένο χαρακτήρα και θα τον υπογραμμίσει με extra δυνατότητες. Κορυφαία smartphones με Android - που κάνουν περίπου... τα πάντα - η HTC έχει ήδη. Εδώ και μερικές μέρες, ωστόσο, έχει και ένα εμφατικά προσανατολισμένο στη μουσική. Το όνομά του: Sensation XL.

To νεότερο μέλος της οικογένειας των Sensation - που είναι και η σειρά με τα εντυπωσιακότερα μοντέλα smartphones της HTC για φέτος - έχει ομολογουμένως τεχνικές προδιαγραφές αξιοζήλευτες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει όχι μόνο η μεγάλη, φωτεινή και λεπτομερής οθόνη διαγωνίου 4.7 ιντσών, αλλά και ο επεξεργαστής που "χτυπά στην καρδιά" του XL, χρονισμένος στο 1.5 GHz. Για συσκευή πάχους 9.9 χιλιοστών η υπολογιστική δύναμη που αυτός προσφέρει είναι όντως εντυπωσιακή, ενώ υποβοηθούμενος από τα 768 ΜΒ μνήμης δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με πολλαπλές εφαρμογές του Android ενεργές. Το ισχυρό multimedia προφίλ της συσκευής ολοκληρώνει η ποιοτική κάμερα των 8 Megapixel, που συλλαμβάνει πολύ καλές φωτογραφίες και video υψηλής ευκρίνειας. Από μερικές απόψεις το XL θυμίζει το άλλο κορυφαίο κινητό της HTC που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το Titan, με τη διαφορά φυσικά πως δεν στηρίζεται στα Windows Phone 7.5 αλλά στο Android 2.3.5.

Στην εκδήλωση της HTC για το Sensation XL στο Λονδίνο, στην οποία παρευρέθη και το Αθηνόραμα Digital, ο διευθύνων σύμβουλός της υπογράμμισε τη στενή συνεργασία της εταιρείας του με την Beats Audio. Έδωσε κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η πρώτη έχει αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της δεύτερης, και δη του διάσημου Dr. Dre, προκειμένου το XL να αποδίδει ήχο καλύτερο από αυτόν που τυπικά περιμένουμε να ακούσουμε με κοινά ακουστικά, από κοινά smartphones. Η συνεργασία αυτή είχε ξεκινήσει με το Sensation XE πριν από λίγο καιρό και συνεχίζεται με το XL - έχουμε δε τη σαφή εντύπωση πως θα έχουμε κι άλλα προϊόντα της HTC με παρόμοια χαρακτηριστικά στο μέλλον. Χώρος στην αγορά για κάτι τέτοιο σίγουρα υπάρχει, από τη στιγμή που μία από τις επικρατέστερες χρήσεις των σύγχρονων smartphones (ανεξαρτήτως λειτουργικών συστημάτων και τεχνικών προδιαγραφών), είναι η ακρόαση μουσικής.

Σύμφωνα με την HTC Ελλάδος, το Sensation XL θα είναι διαθέσιμο και στη δική μας αγορά στα τέλη Νοεμβρίου, στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €649 (αυτή στο εμπόριο παραδοσιακά είναι χαμηλότερη και βέβαια δεν έχει συνυπολογιστεί πιθανή επιδότητηση από πάροχο κινητής τηλεφωνίας). H αλήθεια είναι πως το κόστος του XL δεν είναι μικρό, δικαιολογείται ωστόσο σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, καθώς και από τα ποιοτικά, υπολογίσιμου κόστους από μόνα τους (περί τα €100) ακουστικά urBeats που τη συνοδεύουν. Περισσότερα για τον μουσικό χαρακτήρα του Sensation XL και τις πρακτικές μας εντυπώσεις από τη χρήση του, οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να διαβάσουν σε ξεχωριστό άρθρο. Και για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες... ραντεβού το Νοέμβρη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ