Samsung: νέο Galaxy, φωτογραφικό

Ειδικά σχεδιασμένο για ποιοτικές λήψεις, στηριγμένο σε Android 4.4

Όταν το αναφέραμε σε είδηση που δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου, το κάναμε φυσικά ως αστείο - όμως η Samsung είναι... απολύτως σοβαρή όσον αφορά στην πληθωρική παρουσία των smartphones της, των Galaxy, στην αγορά, ακόμη και με μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη σύλληψη φωτογραφιών και video. Όχι μόνο για... selfies, φυσικά, αλλά για όλων των ειδών τις φωτογραφίες: το Galaxy K Zoom είναι στην ουσία μία ψηφιακή φωτογραφική που ενσωματώνει ένα κινητό τηλέφωνο, αντί για το αντίθετο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ενδεχομένως, μπορεί να σημειώσει την εμπορική επιτυχία που οι Κορεάτες φιλοδοξούν στο κοινό που ενδιαφέρει περισσότερο για την πρώτη ιδιότητα της συσκευής και δευτερευόντως για τη δεύτερη.

Το Galaxy K Zoom δεν είναι η πρώτη απόπειρα της Samsung για ένα καθαρόαιμο "φωτογραφικό" κινητό (αυτή ήταν το περσινό Galaxy S4 Zoom), είναι όμως ολοφάνερα η πληρέστερη: από τον τρόπο που προεξέχει ο μεγάλος - για τα δεδομένα των smartphones - φακός στο πίσω μέρος του έως τις δυνατότητες ελέγχου των λήψεων μέσω software, όντως θυμίζει περισσότερο φωτογραφική τσέπης παρά κινητό. Ο φακός επεκτείνεται κατά τη χρήση και συμπτύσσεται πίσω στο σώμα του K Zoom όταν δεν χρειάζεται, γι' αυτό και είναι πρακτικά αντίστοιχος φακού 24-240mm (!), προσφέροντας παράλληλα οπτικό zoom 10x στο λεπτό περίβλημα ενός συνηθισμένου smartphone. Η ανάλυση του αισθητήρα του ανέρχεται στα 20.7 Μegapixels, προσφέροντας πολύ μεγάλες σε μέγεθος φωτογραφίες αλλά και τη δυνατότητα σύλληψης video υψηλής ευκρίνειας (1080p) σε ρυθμό μέχρι και 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Η Samsung έχει φροντίσει ώστε το νέο αυτό Galaxy να αποδίδει πολύ καλά σε συνθήκες κακού φωτισμού, ενώ το σύστημα οπτικού σταθεροποιητή εικόνας ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες "θολών" λήψεων. Το ενσωματωμένο φλας είναι τεχνολογίας Xenon και υποβοηθά με τον τρόπο του στη λήψη καθαρών, αλλά φυσικής τονικότητας φωτογραφιών.

Επειδή αναφερόμαστε στη... Samsung, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η χαρακτηριστική πληθώρα extra λειτουργιών από το K Zoom: μία σχετική με το πρωταπριλιάτικο αστείο μας, η Selfie Alarm, διευκολύνει τη σύλληψη αυτο-φωτογραφιών με την κύρια κάμερα της συσκευής, η Pro Suggest υπολογίζει σε πραγματικό χρόνο και προτείνει 5 σετ βελτιστοποιημένων ρυθμίσεων για κάθε δεδομένη λήψη, ενώ η Object Τracking καθιστά εφικτή τη σύλληψη γρήγορα κινούμενων αντικειμένων. Ως κινητό τηλέφωνο το K Zoom δεν είναι ακριβώς εφάμιλλο ενός... Galaxy S5, βέβαια - είναι παχύτερο, βαρύτερο και η οθόνη του ανάλυσης 720p - όμως δεν παύει να στηρίζεται στο Android 4.4 και να ενσωματώνει και ουκ ολίγες λειτουργίες του δεύτερου, όπως την Ultra Power Saving για εξοικονόμηση ενέργειας και την S Health για προπονητικές συμβουλές και παρακολούθηση στη σωματική εξάσκηση. Η κυκλοφορία του στην ευρωπαϊκή - και κατ' επέκταση την ελληνική - αγορά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, υποθέτουμε όμως ότι δεν θα λαμβάναμε το σχετικό δελτίο Τύπου αν δεν υπήρχαν αρκετές πιθανότητες γι' αυτό, οπότε... εν αναμονή επιβεβαίωσης για τη σχετική ημερομηνία και προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ