Samsung Galaxy S7/S7 Edge: για δουλειά ή ψυχαγωγία, top!

Η ομάδα TryMe των καταστημάτων Κωτσόβολος μεταφέρει από Βαρκελώνη τις εντυπώσεις της από τα νέα κινητά

Τα smartphones συνεχίζουν να είναι τα προϊόντα τεχνολογίας που ενδιαφέρουν το πιο μεγάλο ποσοστό του κοινού - και αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη έχουν, όπως κάθε χρόνο, την τιμητική τους, καθώς η μεγαλύτερη έκθεση για την κινητή τηλεφωνία στον κόσμο, η Mobile World Congress 2016, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στις πολυάριθμες συσκευές που παρουσιάζονται εκεί παίζουν φυσικά τα δύο νεότερα μέλη της οικογένειας κορυφαίων κινητών της Samsung, των Galaxy S.

Η ομάδα των Δικτυακών εκπομπών TryMe της αλυσίδας καταστημάτων Κωτσόβολος βρίσκεται στην Ισπανία για να προσφέρει τις πρακτικές εντυπώσεις της από τα S7 και S7 Edge και να καταμετρήσει τους λόγους για τους οποίους όλοι οι ενδιαφερόμενοι γι' αυτά... μάλλον θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις προπαραγγελίες που άρχισαν στην Ελλάδα με "στόχο" την 11η Μαρτίου!


Η σειρά εκπομπών TryMe είναι παραγωγή της αλυσίδας που προβάλλεται κάθε Παρασκευή αποκλειστικά στο YouTube με παρουσιαστές τη Μαντώ Γαστεράτου και τον Δημήτρη Καρέτσο. Οι εκπομπές TryMe είναι ένας εναλλακτικός τρόπος παρουσίασης νέων προϊόντων τεχνολογίας από πολλές διαφορετικές κατηγορίες, αφού... τεχνολογία είναι όλα, πια: από laptop, tablet και κινητά μέχρι τηλεοράσεις, φωτογραφικές και smartwatches, και από ηλεκτρικές σκούπες ή συστήματα σιδερώματος μέχρι πλυντήρια και στεγνωτήρια, όλα παρουσιάζονται από τη Μαντώ και τον Δημήτρη με τρόπο φρέσκο, πρωτότυπο και διασκεδαστικό.

Στη Βαρκελώνη η ομάδα του TryMe ήλθε σ' επαφή με τα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 Edge αμέσως μετά την αποκάλυψή τους στη σχετική συνέντευξη Τύπου και δεν άργησε να διαπιστώσει πολλά πλεονεκτήματά τους και στην πράξη.



Τα νέα S διατηρούν το καλαίσθητο, επιτυχημένο design των S6, είναι όμως πλέον αδιάβροχα κι ανθεκτικά στη σκόνη χάρις σε διαφορετική, εξελιγμένη μέθοδο κατασκευής τους - ιδιότητα σημαντική στο πλαίσιο της πολύωρης καθημερινής χρήσης για την οποία είναι σχεδιασμένα. Η οθόνη τους έχει πλέον τη δυνατότητα να κρατά ένα τμήμα της πάντοτε ενεργό (always-on) ακόμη και σε κατάσταση αδράνειας της συσκευής, ώστε να προβάλλει π.χ. ώρα και βασικές ειδοποιήσεις χωρίς να πρέπει να ενεργοποιηθεί όλη η οθόνη (κίνηση που στατιστικά κάνουμε όλοι πάνω από... 100 φορές τη μέρα μόνο για να "τσεκάρουμε" τέτοιες απλές ενδείξεις). Έτσι εξοικονομείται πολύτιμη ενέργεια, με θετική επίδραση στην αυτονομία των κινητών αυτών.

Τα δύο S7 βέβαια θα "αντέχουν" σε έντονη χρήση περισσότερο από τους προκατόχους τους ούτως ή άλλως, καθώς και μεγαλύτερες μπαταρίες ενσωματώνουν, και νέες ρουτίνες εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτό είναι σίγουρα ευχάριστο γιατί το ανασχεδιασμένο υποσύστημα φωτογράφισης των S7 θα... παρακινήσει να το χρησιμοποιεί κανείς ακόμη περισσότερο: η κύρια κάμερα είναι εξοπλισμένη με διάφραγμα "ανοίγματος" f1.7 και αισθητήρα μεγαλύτερων pixel, έτσι ώστε να απορροφά πολύ περισσότερο φως από το γύρω περιβάλλον και να συλλαμβάνει ποιοτικές φωτογραφίες ακόμη και σε πολύ κακές συνθήκες φωτισμού. Το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης έχει επίσης βελτιωθεί αισθητά, με αποτέλεσμα τόσο τη σύλληψη άψογων φωτογραφιών "εν κινήσει", όσο και τη σύλληψη καθαρού, λεπτομερούς video.

Για την αποθήκευση του σχετικού υλικού, άλλωστε, υπάρχει άφθονος διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος: τα S7/S7 Edge αξιοποιούν κάρτες μνήμης microSD χωρητικότητας έως και 200 GB, οπότε δεν χρειάζεται πλέον η... προσεκτική διαχείριση των 32 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου που φέρουν. Η αυξημένη αυτονομία των νέων Galaxy S θα ικανοποιήσει και όσους παίζουν εξελιγμένα, απαιτητικά games με το smartphone τους: η Samsung έχει δημιουργήσει λειτουργίες ειδικά γι' αυτούς - ώστε π.χ. να καταγράφουν video απευθείας μέσα από τους αγαπημένους τους τίτλους και να μην διακόπτονται από κλήσεις ή ειδοποιήσεις στην... κρίσιμη στιγμή! - ενώ η αυξημένη δύναμη των υποσυστημάτων των νέων Galaxy S (και η υποστήριξή τους από μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης ψυχαγωγικού software) έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μερικά από τα πλέον εντυπωσιακά mobile games που έχουν εμφανιστεί ποτέ στην αγορά.

Τα νέα Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge είναι ήδη διαθέσιμα για προπαραγγελία στα καταστήματα Κωτσόβολος και στην ειδική σελίδα του Web site της αλυσίδας. Σην αγορά θα διατεθούν στις 11 Μαρτίου.

Όσοι και όσες όμως προχωρήσουν σε προπαραγγελία όχι μόνο θα εξασφαλίσουν την έκδοση S7/S7 Edge της προτίμησής τους (πιθανώς και μερικές μέρες νωρίτερα), αλλά θα λάβουν εντελώς δωρεάν το Gear VR, το ειδικό περιφερειακό της Samsung που αξιοποιεί την οθόνη των κινητών αυτών για να προβάλλει υλικό εικονικής πραγματικότητας. Το κορυφαίο μοντέλο της δημοφιλέστερης σειράς smartphones που βασίζονται σε Android και κλεφτή ματιά στο μέλλον, δώρο; Και... το σκέφτεσαι;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ