Samsung Galaxy S5: η συσκευασία... προδίδει

Εβδομάδες πριν την επίσημη ανακοίνωση, τα χαρακτηριστικά του σε... κοινή θέα

Θεωρητικά απέχουμε ελάχιστες ημέρες από την αποκάλυψη εκ μέρους της Samsung του Galaxy S5, του smartphone που θα διαδεχθεί το παρόν S4 ως το κορυφαίο της για τη χρονιά που διανύουμε. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος αριθμός εμπλεκομένων στην κυκλοφορία ενός προϊόντος με τέτοιο εμπορικό ενδιαφέρον και... μοιραία, κάποιοι από αυτούς δεν θα διστάσουν να κάνουν τις δικές τους mini-αποκαλύψεις, προκαλώντας τις γνωστές διαρροές πληροφοριών. Αυτό ακριβώς συνέβη πριν από κάποιες ώρες, όταν άγνωστος δημοσίευσε στο Web φωτογραφία της συσκευασίας του Galaxy S5, όπου αναγράφονται όλα τα σημαντικά τεχνικά του χαρακτηριστικά. Και, εννοείται, από εκείνη τη στιγμή όλα τα σχετικά μέσα ενημέρωσης... "πήραν φωτιά"!

Η φωτογραφία δείχνει αυθεντική, καθώς χρησιμοποιεί τις γραμματοσειρές, το σχεδιασμό και όλα τα στοιχεία που έχουμε δει σε συσκευασίες άλλων Galaxy μέσα στο 2013. Αν είναι... έργο Photoshop είναι σίγουρα εξαιρετικά ποιοτικό! Σε κάθε περίπτωση, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναγράφονται εκεί είναι ευθυγραμμισμένα με τις φήμες που ακούγονται εδώ και πολλούς μήνες: επεξεργαστής τεσσάρων πυρήνων χρονισμένος στα 2.5 GHz (κατά πάσα πιθανότητα ο Snapdragon 805), μνήμη λειτουργίας 3GB, οθόνη διαγωνίου 5.25 ιντσών και ανάλυσης 2560x1440 pixel, κύρια κάμερα με αισθητήρα των 20 Megapixel και συμβατότητα με την ταχύτερη έκδοση δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4G/LTE. Μόνη δυσάρεστη έκπληξη στα αναγραφόμενα στοιχεία: η μπαταρία χωρητικότητας 3000 mAh, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επαρκεί για να στηρίξει τόσο υψηλής ανάλυσης οθόνη και τόσο γρήγορο επεξεργαστή για ολόκληρη εργασιακή μέρα.

Δεν χωρά βέβαια καμία αμφιβολία στο γεγονός ότι αν τα χαρακτηριστικά αυτά ισχύουν - όπως είναι και το πιθανότερο - θα έχουμε να κάνουμε για μία ακόμη φορά με ένα πανίσχυρο smartphone. Η πρόοδος που σημειώνει η Samsung κάθε χρόνο σε επεξεργαστή και οθόνη με το επόμενό της Galaxy υποννοεί πως μία συσκευή με αυτά τα χαρακτηριστικά περίπου θα πρέπει να περιμένουμε. Πιθανότατα θα υπάρξει και μία δεύτερη εκδοχή του S5 με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos της ίδιας της Samsung, η οποία όμως θα αφορά σε αμερικανικά και κορεάτικα δίκτυα μόνο. Θα αποδειχθεί αυτή η διαρροή στοιχείων αληθινή; Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, στο πλαίσιο της έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ξέρουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ