Samsung Galaxy S4 vs HTC One

Δύο κορυφαίες προτάσεις, ένας μόνο νικητής

Την αναμέτρηση αυτή την... βλέπαμε να έρχεται από πέρυσι: το HTC One X ήταν ήδη από τα καλύτερα smartphones που μπορούσε να αποκτήσει κανείς, όπως το Samsung Galaxy S3 με ισχυρότερη διαφημιστική προώθηση και εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά είχε "περάσει μπροστά" σε πωλήσεις σχετικά εύκολα. "Ενδέχεται του χρόνου με τους διαδόχους αυτών των δύο να είναι αλλιώς τα πράγματα", είχαμε σκεφτεί τότε. Fast forward δώδεκα μηνών και... "είναι και δεν είναι" αλλιώς τα πράγματα: το Galaxy S4 έχει και πάλι να επιδείξει εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και ισχυρή διαφημιστική προβολή, όμως το One κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα ισχύος και προσφέρει δικά του, διακριτά πλεονεκτήματα.

Το Samsung Galaxy S4 και το HTC One είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, τα δύο καλύτερα smartphones με Android αυτή τη στιγμή (με διαφορά από το τρίτο). Τώρα που έχουμε δοκιμάσει και τα δύο, και εκφέρει άποψη και για το ένα και για το άλλο, ποιό θεωρούμε πρώτο και ποιό δεύτερο, με δεδομένο ότι τα χωρίζουν μόλις €10 χρηματικής διαφοράς; Ξεχωρίζουμε όλους τους σημαντικούς τομείς που μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους και... διακρίνουμε νικητή!

Σχεδιασμός
Δεν υπάρχει καν λόγος να αντιπαραθέσουμε τους δύο αντιπάλους στο συγκεκριμένο τομέα: το HTC One είναι ένα από τα ομορφότερα κινητά όχι μόνο που κυκλοφορούν, αλλά που έχουν ποτέ κυκλοφορήσει... ενώ το Galaxy S4 φαντάζει πλέον τόσο βαρετό και κοινότυπο, που αληθινά θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν στα μάτια της Samsung το design του κορυφαίου της ίσως προϊόντος για το 2013 έχει όση σημασία θα έπρεπε. Αν δεν κανείς και τα δύο κινητά από κοντά, θα καταλάβει πως... και πολλά είπαμε για το θέμα!
Νικητής: HTC One

Ποιότητα κατασκευής
Δυστυχώς, ακριβώς το ίδιο ισχύει και στον άμεσα σχετικό τομέα της ποιότητας κατασκευής. Ενώ στο HTC One το ενιαίο μεταλλικό περίβλημα παραπέμπει σε πολυτελή, "αρχοντική" συσκευή (ακόμη και το iPhone 5 δείχνει "άτεχνο" μπροστά του), στο Galaxy S4 το πλαστικό περίβλημα παραπέμπει σε πάρα, πάρα πολύ χαμηλότερου κόστους συσκευή. Υπάρχει κόσμος που δεν έχει πρόβλημα με την "πλαστικούρα". Δεν ανήκουμε σε αυτούς και, με τα δύο κινητά να πλησιάζουν τα €750, δεν θέλουμε να ανήκουμε: ή νοιώθεις ότι "καλώς τα έδωσες" όταν έχεις το πανάκριβο κινητό που αγόρασες στο χέρι, ή δεν το νοιώθεις. Τόσο απλά.
Νικητής: HTC One

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ