Samsung Galaxy Note Edge: και στη γωνία... οθόνη

Πρωτότυπη εφαρμογή κυρτής οθόνης σε smartphone από τους Κορεάτες, αναμονή για την πρακτική της αξία

Είναι τα τελευταία χρόνια έκδηλη αυτή η μικρή αγωνία (και εν προκειμένω... α-γωνία) της Samsung να συνδέσει το όνομά της με τεχνολογικές καινοτομίες, αυτή τη φορά ωστόσο δείχνει να έχει σκεφτεί κάτι το διαφορετικό - έστω κι αν η χρηστική του αξία απομένει ν' αποδειχθεί. Ο λόγος για το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Galaxy Note Edge, το οποίο μόνο ως απροσδιόριστη φήμη υπήρχε στο Web πριν από λίγο καιρό, αποδείχθηκε όμως πέρα για πέρα αληθινή στην συνέντευξη Τύπου των Κορεατών στην έκθεση της IFA 2014: μία οθόνη που "συνεχίζει" πέρα από την δεξιά ακμή της συσκευής, όπου οι άλλες... σταματούν δηλαδή, και διαγράφει μία σύντομη καμπύλη πριν συναντήσει το πίσω μέρος του κινητού. Καμπύλη η οποία τυγχάνει να είναι... επίσης αυτόνομη οθόνη!

Αυτό που έχει καταφέρει κατασκευαστικά η Samsung είναι το εξής: να επεκτείνει την οθόνη τεχνολογίας AMOLED στο πλάτος, να την "λυγίσει" στη δεξιά της πλευρά και να χρησιμοποιήσει αυτή τη "λωρίδα" πάχους 160 pixel ως ανεξάρτητη οθόνη μέσω λογισμικού. Εκεί μπορούν να προβάλλονται στατικές πληροφορίες, δυναμικές ειδοποιήσεις, εικονίδια ενεργειών σε apps και διάφορα άλλα πράγματα, χωρίς να επηρεάζεται στο παραμικρό το τί δείχνει η "κύρια" οθόνη. Είναι αξιοπρόσεκτη ιδέα και η υλοποίησή της από τη Samsung δείχνει ενδιαφέρουσα, θα πρέπει ωστόσο να διαπιστωθεί και πρακτικά αν αυτή η καμπύλη ως "δευτερεύουσα" οθόνη διευκολύνει τον κάτοχο ενός Galaxy Note Edge σε κάτι στην καθημερινή του ζωή ή αν είναι ένα ακόμη από αυτά τα χαρακτηριστικά... "πλάκα έχει", τα οποία μετά από λίγο καιρό αποδεικνύονται ανούσια.

Το Galaxy Edge Note αυτό καθ' αυτό, πάντως, δεν υστερεί σε τίποτε από το ολοκαίνουργιο και πάνοπλο Galaxy Note 4: ενσωματώνει τον ίδιο ταχύτατο επεξεργαστή SnapDragon 805 των 2.7 GHz, μνήμη λειτουργίας στα 3 GΒ και αποθηκευτικό χώρο 32 ή 64 GB (επεκτάσιμο μέσω καρτών μνήμης microSD), κύρια κάμερα των 16 Megapixel με οπτική σταθεροποίηση και μεγάλη μπαταρία. Η "κύρια" οθόνη του Galaxy Note Edge είναι διαγωνίου 5.6 ιντσών και ανάλυσης 2560x1440 pixel, ενώ η συμβατότητα της συσκευής με δίκτυα τηλεφωνίας 4G θεωρείται φυσικά δεδομένη. Δεν έχουμε ακόμη εικόνα για την τιμή πώλησης και την ημερομηνία κυκλοφορίας του Galaxy Note Edge (ούτε επιβεβαίωση του αν θα διατεθεί στην Ελλάδα ή όχι) οπότε για την ώρα θα παραμείνουμε στην ανακοίνωση και... ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ