Samsung Galaxy Note 7: ένα μεγάλο... Galaxy S

Παρόμοιο το επαγγελματικού προσανατολισμού κινητό των Κορεατών με το κορυφαίο τους καταναλωτικό

Έχοντας προανακοινώσει την αποκάλυψή του (αν και βέβαια οι σχετικές διαρροές πληροφοριών στο Web τις προηγούμενες εβδομάδες δεν είχαν αφήσει... σχεδόν τίποτε ανακοινώσιμο ως έκπληξη) η Samsung παρουσίασε και επίσημα το νεότερο μέλος της οικογένειας των Galaxy Note. Το Note 7 - ναι, οι Κορεάτες "προσπέρασαν" έναν αριθμό προκειμένου να "φέρουν" τα Note στην ίδια "γενιά" με τα Galaxy S - συνοδεύεται από όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία των προκατόχων του, καθώς και από ουκ ολίγα νέα. Τόσο ως συσκευή, όσο και ως πρόταση γενικότερα. Η διαφορά; Τα Note παραμένουν τα μοντέλα εκείνα των smartphones που η Samsung υποτίθεται πως προωθεί ως περισσότερο "επαγγελματικού" προφίλ, όμως το 7 "δανείζεται" τόσα στοιχεία από τα "καταναλωτικά" Galaxy S7, ώστε δεν είναι καθόλου δύσκολο να το εκλάβει κανείς πλέον ως... "μεγαλύτερο αδελφό τους", κατά μία έννοια!

Έχουμε και λέμε: νέο design πανομοιότυπο αυτού των Galaxy S7 Edge (καμπυλωμένες ακμές δεξιά και αριστερά), ο ίδιος επεξεργαστής, το ίδιο μέγεθος μνήμης λειτουργίας, η ίδια κύρια κάμερα και η ίδια ανάλυση σε παρόμοιας τεχνολογίας οθόνη (σε κατά δύο ίντσες μεγαλύτερη διαγώνιο και με υποστήριξη στην απεικόνιση HDR). Το συνοδευτικό πενάκι - που όχι μόνο είναι το ίδιο αδιάβροχο και η υποδοχή του, αλλά μπορεί να "γράφει" πάνω στην οθόνη του Note 7... μέσα στο νερό (!) - τα 64 GB αποθηκευτικού χώρου και η νεότερη έκδοση του προστατευτικού γυαλιού της οθόνης είναι τα μόνα ουσιαστικά στοιχεία που διαφοροποιούν το νέο Note από το νεότερο Edge. Αυτά και φυσικά το χαρακτηριστικό που η Samsung προωθεί περισσότερο ως καινοτομικό: ο αναγνώστης ίριδας, ο οποίος προσφέρει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας "διαβάζοντας" τα μάτια του χρήστη μέσω κάμερας υπερύθρων και ταυτοποιώντας τον. Οι πρώτες αναφορές γι' αυτόν είναι θετικές, όμως μόνο πρακτικά επιβεβαιώνεται η χρηστικότητα τέτοιων δυνατοτήτων, αφού πολλά εξαρτώνται και από την υλοποίησή τους την συνολική.

Το Samsung Galaxy Note 7 είναι εφοδιασμένο με μεγαλύτερη μπαταρία από αυτήν του Note 5, επεκτείνει τον αποθηκευτικό του χώρο μέσω καρτών μνήμης microSD και στηρίζεται σε Android 6 - οι Κορεάτες δηλώνουν πως είναι στα πλάνα και η αναβάθμισή του σε Android 7, αλλά με τα... ελαστικά χρονοδιαγράμματά τους δεν έχουμε ιδέα πότε θα συμβεί αυτό. Το σίγουρα θετικό εντοπίζεται στο γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει - σε αντίθεση με τον προκάτοχό του - και στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου, στα χρώματα Blue Coral, Silver Titanium και Black Onyx. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τις 16 Αυγούστου και, ενώ η επίσημη τιμή πώλησης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, με δεδομένες τις τεχνικές του προδιαγραφές και τον επαγγελματικό του προσανατολισμό δεν αναμένεται να κοστίζει λιγότερα από €799. Noted!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ