Public: Ανταλλαγές, σ' ακόμη πιο πολλά

Συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης, tablet και laptop προς... αναβάθμιση!

Είναι γεγονός πως στην αγορά της τεχνολογίας όλοι θα θέλαμε, ει δυνατόν, να έχουμε το πιο πρόσφατο και καλύτερο προϊόν σε κάθε κατηγορία - επίσης, εξίσου αληθινό είναι το γεγονός ότι πολλοί από μας έχουν προϊόντα τεχνολογίας που δεν χρειάζονται ή χρησιμοποιούν πια. Η λύση... "δύο σε ένα" στα παραπάνω; Ανταλλαγές προϊόντων! Το Public εδώ και αρκετό καιρό προσέφερε τη δυνατότητα στο κοινό να ανταλλάξει τα video games που δεν παίζει πια με καινούργια (πληρώνοντας την αντίστοιχη διαφορά στην τιμή), στη συνέχεια τη μετέφερε στα κινητά τηλέφωνα (με ανάλογους όρους) και αυτές τις μέρες την επεκτείνει σε πάρα, μα πάρα πολλά άλλα προϊόντα. Με άλλα λόγια, οι επιλογές του καταναλωτικού κοινού για το σύστημα αυτό, που τα Public ονομάζουν Trade' n' Save, είναι περισσότερες από ποτέ. Λεπτομέρειες, λοιπόν!

Η αλυσίδα των Public προσφέρει μέσα από την υπηρεσία αυτή σε κάθε ενδιαφερόμενο κι ενδιαφερόμενη την ευκαιρία ν' ανταλλάξει το παλιό του laptop ή tablet, οποιοδήποτε σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης, κινητό τηλέφωνο και iPod. Μόνη πρακτική προϋπόθεση είναι το οποιοδήποτε από αυτά τα προϊόντα να έχει αγοραστεί καινούργιο μέσα στους τελευταίους 24 μήνες. Ο καταναλωτής φέρνει το προϊόν σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα Public και ειδικευμένος υπάλληλος χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό σύστημα που αξιοποιεί η γνωστή αλυσίδα για να εκτιμήσει την αξία του προϊόντος. Στη συνέχεια ο πελάτης εισπράττει ένα ποσό για το προϊόν αυτό, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει για αγορά ομοειδούς ή οποιουδήποτε άλλου νέου προϊόντος από τα Public.

Το σύστημα είναι ευέλικτο σε ικανοποιητικότατο βαθμό, υπό την έννοια πως προσφέρει "ανοιχτές" συνθήκες για το ποιά προϊόντα μπορούν να αξιοποιηθούν στην ανταλλαγή, αλλά και τί μπορεί να κάνει ο καταναλωτής με τα χρήματα που θα λάβει από αυτήν. Το προϊόν προς ανταλλαγή μπορεί να έχει αγοραστεί από οπουδήποτε, δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς ή την συσκευασία του, περιλαμβάνει ακόμη και επώνυμα brand άλλων εμπορικών αλυσίδων (π.χ. Πλαίσιο Turbo-X ή E-Shop Innovator για τα laptop), ενώ ακόμη και κάποιο πρόβλημα λειτουργίας να έχει, το σύστημα αξιολόγησης θα δώσει μια τιμή γι' αυτό ούτως ή άλλως. Τα χρήματα που συμφωνούνται από τα Public και τον καταναλωτή ως αξία του μεταχειρισμένου προϊόντος δίνονται σε μορφή προσωπικού εκπτωτικού κουπονιού, που εξαργυρώνεται από τον δεύτερο σε αγορά οποιουδήποτε νέου προϊόντος από την αλυσίδα αυτή (όχι μόνο προϊόντων της ίδιας κατηγορίας δηλαδή). Οι όροι είναι αρκετοί αλλά, κατά τη γνώμη μας, λογικοί στις απαιτήσεις τους. Κάθε φίλος ή φίλη μπορεί να τους διαβάσει σε αυτή τη σελίδα.

Η μόνη επιφύλαξη που θα μπορούσε να έχει κανείς απέναντι σε αυτήν την - κατά τα άλλα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα - υπηρεσία, αφορά προφανώς στα κριτήρια με τα οποία καθορίζεται η αξία του προς ανταλλαγή προϊόντος. Με άλλα λόγια, στο πώς λειτουργεί το online σύστημα αξιολόγησης που αποδίδει σε κάθε μεταχειρισμένο προϊόν μία χρηματική αξία, η οποία με τη σειρά της ορίζει τη διαφορά χρημάτων που θα πρέπει να καταβάλλει ο καταναλωτής για να αγοράσει το επιθυμητό καινούργιο προϊόν. Για να είμαστε ειλικρινείς ούτε εμείς γνωρίζουμε ακόμη ακριβώς ποιά είναι αυτά τα κριτήρια και πώς προκύπτει αυτή η τιμή, όμως σκοπεύουμε να κάνουμε... incognito έρευνα σύντομα και θα αναφέρουμε τις εντυπώσεις μας αναλυτικά. Εν αναμονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ