Ψηφιακή φωτογραφία: όχι όπως την ήξερες!

Οδηγός Αγοράς Καλοκαίρι 2012: Τί, γιατί, πόσο, πώς

Ναι, ναι... προφανώς δεν χωρά συζήτηση στο συγκεκριμένο: όπως και όλες οι άλλες κατηγορίες τεχνολογικών προϊόντων, έτσι και οι ψηφιακές φωτογραφικές δεν έπαψαν να εξελίσσονται σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες όλα αυτά τα χρόνια. Χρειάστηκε, όμως, μία... απειλή για να φέρει αληθινές αλλαγές στο χώρο της ψηφιακής φωτογραφίας - και αυτή δεν είναι άλλη από τα smartphones, τα οποία όλο και μεγαλύτερο τμήμα του κοινού άρχισε να χρησιμοποιεί την τελευταία τριετία γιατί, πολύ απλά, τα έχει πάντα μαζί του και οι φωτογραφίες που συλλαμβάνουν είναι αρκετά καλές γι' αυτό που τις θέλουν (το γνωστό Σαξονικό... "good enough"). Οι ψηφιακές φωτογραφικές έπρεπε να αντεπιτεθούν. Και, φυσικά, το έκαναν, με καινούργιες προσεγγίσεις στη λήψη και το χειρισμό, δημιουργώντας νέες υποκατηγορίες στις ήδη καθιερωμένες κατηγορίες ώστε ν' ανταποκριθούν σε υψηλότερες και ποικίλλες απαιτήσεις με περισσότερη επιτυχία.

Το αποτέλεσμα: έχουμε σήμερα πιο πολλές επιλογές από ποτέ ως καταναλωτές σχετικά με το τί είδους, δυνατοτήτων και κόστους ψηφιακή φωτογραφική μπορούμε να αποκτήσουμε. Έτσι, ωστόσο, έρχεται και η σχετική σύγχυση: τόσοι πολλοί κατασκευαστές, τόσα πολλά μοντέλα, τόσες διαφορετικές ανάγκες, τόσες ζώνες κόστους... ακόμη κι άνθρωποι με πολύχρονη εμπειρία στην ψηφιακή φωτογραφία δυσκολεύονται να κάνουν επιλογή-"σιγουράκι" πλέον! Γιατί να μη διευκολύνουμε τα πράγματα, λοιπόν;



Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Αθηνόραμα Digital δημοσιεύει το παρόν αφιέρωμα στην ψηφιακή φωτογραφία, με τα δεδομένα του φετινού καλοκαιριού. Για να επιλέξει κάποιος ψηφιακή φωτογραφική σωστά, θα πρέπει να αναγνωρίσει τί χρειάζεται από αυτήν, τί επιλογές έχει στη διάθεσή του και πόσα χρήματα προτίθεται να καταβάλλει. Σε αυτά τα σημαντικά - και πολλά παραπάνω - εστιάζει κάθε τμήμα του οδηγού αγοράς μας που βρίσκεται στα αριστερά. Ευχόμαστε καλές επιλογές, καλές λήψεις και, φυσικά, πολλές όμορφες στιγμές που αξίζει να κρατήσει για πάντα κανείς σε μια φωτογραφία!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ