Power banks στα Public, φόρτιση παντού

Φορητή παροχή ενέργειας για κάθε είδους gadget, σε διάφορα κόστη, με καλοκαιρινή προσφορά

To καλοκαίρι είναι πια σε... πλήρη εξέλιξη, πράγμα που σημαίνει πως περνάμε ή θα περάσουμε περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού - και άρα μακριά από τη σταθερή παροχή ρεύματος που μάς εξασφαλίζουν οι πρίζες. Πώς, λοιπόν, θα φορτίσουμε smartphones, tablets, ψηφιακές φωτογραφικές και βιντεοκάμερες όταν χρησιμοποιούνται σημαντικά περισσότερο και οι μπαταρίες τους εξαντλούνται ταχύτερα; Η αλυσίδα των καταστημάτων Public έχει διακρίνει την ανάγκη αυτή για "φόρτιση συσκευών οπουδήποτε" καιρό τώρα, γι' αυτό και προωθεί αυτόν τον καιρό μία ευρεία γκάμα προϊόντων που ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων power banks ("τραπεζών ενέργειας"... κυριολεκτικά!).

Τί είναι αυτά; Επαναφορτιζόμενες εξωτερικές μπαταρίες - με παρόμοια ή σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σχέση με τις μπαταρίες που εσωκλείουν συσκευές όπως οι προαναφερθείσες - που μπορούν να προφορτιστούν και να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε για να φορτίσουν με τη σειρά τους οποιοδήποτε κινητό, tablet, ψηφιακή φωτογραφική ή βιντεοκάμερα (αρκεί το καλώδιο φόρτισής τους να καταλήγει σε βύσμα USB). Τα προϊόντα αυτά δεν είναι... καινούργια ακριβώς στην αγορά - τα πρώτα του είδους κυκλοφόρησαν πριν από 3 χρόνια σχεδόν - όμως έχουν πλέον γίνει πολύ συμπαγή και ελαφρά, οι τιμές τους έχουν κατεβεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και υπάρχουν σε πολλαπλές επιλογές, αρκετές εξ αυτών από επώνυμους κατασκευαστές.

Στα Public αυτόν τον καιρό μπορεί να βρει κανείς τέτοιες power banks σε μεγάλη ποικιλία τόσο κόστους, όσο και χωρητικότητας ή/και σχεδιασμού. Τα μικρά και πανάλαφρα CPV-LSB και CPV-3L της Sony, για παράδειγμα, ξεκινούν από τα €20 και €30 αντιστοίχως για φόρτιση "έκτακτης ανάγκης" ή πλήρη αντίστοιχα ενός smartphone. Με €5 παραπάνω μπορεί να αποκτήσει κανείς ένα PV100 της Adata που αρκεί για σχεδόν δύο πλήρεις φορτίσεις των περισσότερων smartphones, ενώ αν θέλει κανείς power bank της ίδιας περίπου χωρητικότητας αλλά σε πολύ μικρότερο μέγεθος και βάρος, τα BB40P1 της Puro στα €40 είναι... ό,τι πρέπει! Τα προαναφερθέντα μπορούν να επαναφορτίσουν και tablet, αλλά για όσους αναμένουν πως θα χρειαστεί να επαναφορτίσουν το tablet τους αυτό... περισσότερες από μία φορές, υπάρχουν προτάσεις με πολύ μεγάλη χωρητικότητα, όπως το CP-F5B στα €55.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το τέλος Ιουνίου τα Public προσφέρουν στα παραπάνω και άλλα παρόμοια επώνυμα προϊόντα έκπτωση της τάξης του 50%, αν αγοραστούν μαζί με οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο. Καθόλου, κα καθόλου άσχημα - ποιός θα ήθελε, άλλωστε, να "μείνει από μπαταρία" με το νέο του smartphone, απλώς και μόνο επειδή η βραδυνή βόλτα διήρκησε πιο πολύ απ' όσο σχεδιαζόταν αρχικά; Ε, ναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ