Πόσο μεγάλο είναι; Δες το μαζί με άλλα!

Το smartphone που σε ενδιαφέρει μαζί με άλλα που γνωρίζεις, στο Mobile Device Size

Είναι αλήθεια πως οι συζητήσεις σχετικά με το πόσο μεγάλο "έχει νόημα να είναι" ένα σύγχρονο smartphone υπήρχαν - και κατά τακτά χρονικά διαστήματα επανέρχονταν - πολύ πριν από την αποκάλυψη του iPhone 6 Plus. Όμως με το... phablet της Apple να βρίσκεται πια "προ των πυλών" και της ελληνικής αγοράς, τόσο οι κάτοχοι προηγούμενων μοντέλων iPhone όσο και οι κάτοχοι πολύ καλών μοντέλων smartphones βασισμένων σε Android λογικό είναι να έχουν μία μικρή ή... μεγαλύτερη περιέργεια σχετικά με το πώς συγκρίνεται το 6 και το 6 Plus με τις συσκευές που ήδη γνωρίζουν. Αν και φυσικά ακριβή εικόνα έχει κανείς για τέτοια πράγματα μόνο όταν πιάσει ο ίδιος στα χέρια του δύο συσκευές, βάσει τουλάχιστον μίας πολύ καλά γνωστής σε αυτόν μπορεί να "πάρει μία ιδέα". Εξάλλου, υπάρχει και το... αισθητικό του θέματος: πώς "δείχνει" το design του iPhone 6/6+ δίπλα σε αυτό των ανταγωνιστικών του Androidών;

Πρόκειται για ενδιαφέρουσα ερώτηση, στην οποία μία απάντηση προσπαθούν να δώσουν οι δημιουργοί ενός Web site με το όνομα Mobile Device Size. Αυτοί έχουν συγκεντρώσει σε πολύ καλή ποιότητα και "μετρήσει" ψηφιακά τις διαστάσεις εκατοντάδων διαφορετικών κινητών τηλεφώνων και tablet, ώστε ο επισκέπτης να είναι σε θέση να "τοποθετήσει" εικονικά διάφορες τέτοιες δίπλα-δίπλα και να έχει μία πρώτη εικόνα για τα μεγέθη και τον σχεδιασμό του καθενός. Προσφέρονται επιλογές για τριών επιπέδων διαφορετικές ποιότητες απεικόνισης, μεγέθυνσή τους, διαφορετικές οπτικές γωνίες κλπ., ενώ για όποια συσκευή αντιπαραβάλλεται με άλλες προσφέρεται και καταγραφή των τεχνικών της χαρακτηριστικών, πάντοτε σε πίνακα συγκριτικό με τα αντίστοιχα των άλλων. Ο επισκέπτης μπορεί να τοποθετήσει τις συσκευές με όποια σειρά θέλει και να κάνει αλλαγές κυριολεκτικά "με δύο κλικ".

Δοκιμάζοντας τις λειτουργίες του Mobile Device Size δημιουργήσαμε δύο "συγκριτικές" εικόνες: μία με το iPhone 6+ και τα καλύτερα smartphones με Android αυτή τη στιγμή - LG G3, HTC One M8, Sony Xperia Z2 και Samsung Galaxy S5 - καθώς και μία με το iPhone 6+ και άλλα... phablets ή "μικρά" tablets: το Samsung Galaxy Note 4, το Nokia Lumia 1520, το iPad Mini Retina και το Samsung Galaxy Tab S 8.4. Μία αίσθηση της κλίμακας οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να αποκτήσουν από τις εικόνες αυτές, μεν - και κάποια άποψη για τις αισθητικές επιλογές που χαρακτηρίζουν τις πρωταγωνίστριες κατασκευάστριες εταιρείες - αλλά και πάλι μόνο περνώντας έστω και λίγα λεπτά κανείς με μία φορητή συσκευή μπορεί να είναι βέβαιος για το αν και κατά πόσο του ταιριάζει. Παρ' όλα αυτά, για κάποιον... διαστροφικό λόγο περάσαμε πολλή ώρα τοποθετώντας δίπλα-δίπλα συσκευές γνωστές κι αγαπημένες, με άλλες που μας αρέσουν ή/και ενδιαφέρουν. Κοινώς: το Mobile Device Size αξίζει, το λιγότερο, επίσκεψης!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ