OTE, COSMOTE: ενιαία εμπορική παρουσία, σύντομα

Στην τελική ευθεία η δημιουργία του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου στην Ελλάδα

Όπως ήταν γνωστό εδώ και κάποιο καιρό - έχει διαρρεύσει τόσο η ονομασία και το λογότυπο, αλλά πάντοτε σε ανεπίσημο πλαίσιο - τα δύο σημαντικότερα μέλη του Ομίλου ΟΤΕ στη χώρα μας, ο ΟΤΕ της σταθερής επικοινωνίας και η COSMOTE της κινητής, όδευαν προς συνένωση με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου παρόχου με αντικείμενο τις δραστηριότητες και των δύο. Αυτή η διαδρομή διανύει το τελευταίο της τμήμα πια, καθώς το γραφείο Τύπου του Ομίλου επιβεβαίωσε την έναρξη της εμπορικής παρουσίας του ενιαίου αυτού τηλεπικοινωνιακού φορέα μέσα στο επόμενο διάστημα. Αυτό δεν ορίστηκε με ακρίβεια, η προώθησή του ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα ή τέλη Οκτωβρίου.

Η νέα COSMOTE (αυτό είναι και επισήμως το ενοποιημένο της όνομα) θα προσφέρει στους καταναλωτές το είδος των ολοκληρωμένων υπηρεσιών που παρέχουν οι μεγαλύτεροι πάροχοι της κατηγορίας αυτής στην Ευρώπη: σταθερής τηλεφωνίας, κινητής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Internet, μαζί με τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που "περνούν πάνω" από τα αντίστοιχα δίκτυα, όλες με διαχείριση κεντρική. Το ανασχεδιασμένο λογότυπο αντικαθρεπτίζει βέβαια την συνύπαρξη δύο διαφορετικών εταιρειών σε μία, όμως αυτό ενδέχεται να είναι περισσότερο επιλογή για την... σταδιακή εξοικείωση του καταναλωτικού κοινού με την σημαντική αυτή αλλαγή, παρά κάτι άλλο.

Με την ενοποίηση των πελατειακών βάσεων των δύο μεγαλύτερων παρόχων σταθερής/δορυφορικής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα δημιουργείται, προφανώς, ο μακράν μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός φορέας της χώρας. Σύμφωνα με την COSMOTE ο φορέας αυτός θα είναι σε θέση να προσφέρει - βάσει υποδομής, τεχνογνωσίας και εμπειρίας - ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες και βελτιωμένη υποστήριξη στους πελάτες του. Ελπίζουμε πως, με τις οικονομίες κλίμακος, που σαφώς θα επιτευχθούν μέσα από την εμπορική αυτή συνένωση, θα καταστούν εφικτά όχι μόνο περισσότερο προσιτά προγράμματα χρήσης σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και ταχύτεροι ρυθμοί ανάπτυξης των σχετικών τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε όλη την Ελλάδα. Ίδωμεν, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ