Nokia: Ξεκινά με τα Windows Phone 7.5

Δύο νέα ενδιαφέροντα smartphones, ένα ελπιδοφόρο... comeback

Όπως περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό - οι Φινλανδοί κάθε άλλο παρά... ντροπαλοί υπήρξαν με τα σχετικά τους σχέδια, μετά από την ανακοίνωση της συνεργασίας τους με τη Microsoft - η Nokia πριν από λίγες ώρες παρουσίασε τα πρώτα της smartphones που βασίζονται στην νεότερη έκδοση των Windows Phone 7. Είναι δύο, απευθυνόμενα στο μέσο και ανώτατο τμήμα της αγοράς όσον αφορά στο κόστος, χωρίς ωστόσο να έχουν μεγάλες διαφορές ως προς τις δυνατότητες. Όλα δείχνουν, δε, πως η συνεργασία ανάμεσα στις Nokia και Microsoft έχει πολύ καλές πιθανότητες ν' αποδειχθεί επιτυχημένη, καθώς το λειτουργικό της δεύτερης είναι προσεγμένο και η πρώτη ολοφάνερα δεν έχει ξεχάσει πώς να φτιάχνει ποθητά κινητά τηλέφωνα.

Τα δύο νέα smartphones ονομάζονται Lumia 800 και Lumia 710. Το πρώτο είναι εντυπωσιακότερο στο σχεδιασμό, με υπέροχες καμπύλες γραμμές να ορίζουν το λεπτό του περίβλημα και φροντισμένη συναρμογή ανάμεσα στα τμήματα σκληρού πλαστικού και την οθόνη του. Το δεύτερο έχει κάνει μερικούς συμβιβασμούς στην ποιότητα των υλικών και το εντυπωσιακό design, παραμένει ωστόσο πολύ όμορφο. Και τα δύο στηρίζονται σε επεξεργαστή συχνότητας 1.4 GHz, 512 μνήμης λειτουργίας και οθόνη αφής διαγωνίου διαγωνίου 3.7 ιντσών - στο Lumia 800 αυτή είναι τεχνολογίας AMOLED, ενώ στο Lumia 710 "απλής" TFT. Το πρώτο μοντέλο προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 16 GB και ενσωματώνει κάμερα των 8 Megapixel, ενώ το δεύτερο αποθηκευτικό χώρο 8 GB και κάμερα των 5 Megapixel. Και τα δύο προσφέρουν, φυσικά, ασύρματη Δικτυακή σύνδεση όλων των ειδών, ενώ τo περισσότερο "lifestyle" 710 μπορεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά καλύμματα.

Το Lumia 800 θα πωλείται, σύμφωνα με τη Nokia, στη συνιστώμενη λιανική τιμή των €450 περίπου, ενώ το Lumia 710 σε αυτήν των €380. Θα είναι διαθέσιμα σε μικρό αριθμό ευρωπαϊκών χωρών το Νοέμβριο και σταδιακά στις υπόλοιπες - πράγμα που σημαίνει ότι στην ελληνική αγορά είναι αμφίβολο το αν και κατά πόσο θα διατεθεί εγκαίρως για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ευπρόσδεκτο (όσο και αναγκαίο για την ίδια την εταιρεία) comeback της Nokia και θετικότατη εξέλιξη για τα Windows Phone 7 συνολικά. Περιμένουμε τα Lumia με ενδιαφέρον!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ