Νέο iPhone: Στις 20.00, Live-tweeting!

Όλα τα σημαντικά που θα ειπωθούν στη συνέντευξη Τύπου της Apple

Μπορεί να πει κανείς ο,τιδήποτε για την Apple και την εμπορική της πολιτική, τις πρακτικές και τις επιλογές της, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί το εξής: κάθε της παρουσίαση νέου προϊόντος φέρνει στο Web ενθουσιασμό που ελάχιστες άλλες τεχνολογικές εταιρείες μπορούν να προκαλέσουν. Ακόμη και αν γνωρίζουμε το θέμα, διψάμε για τις λεπτομέρειες - τα στοιχεία εκείνα που διαχωρίζουν τις προτάσεις της από τον ανταγωνισμό και τον ωθούν στο επόμενο επίπεδο. Ακριβώς αυτήν την υφή έχει η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της Apple, που θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ στις 20.00 ώρα Ελλάδος: θα ανακοινωθεί ένα τουλάχιστον νέο iPhone, ναι. Αλλά τί άλλο αληθινά ενδιαφέρον, τέτοιο που να δικαιώσει την εικόνα της Apple ως καινοτόμου εταιρείας;

Η φημολογία "της τελευταίας στιγμής" πριν τη συνέντευξη Τύπου θέλει έμφαση στο software σήμερα. Με άλλα λόγια, θεωρείται πιθανότερο να μην ανακοινωθεί ένα ριζικά ανασχεδιασμένο και πανίσχυρο iPhone 5, αλλά η Apple να περιοριστεί σε ένα αναβαθμισμένο iPhone 4S και παράλληλα να εισάγει στην αγορά ένα iPhone 4 με 8 GB αποθηκευτικού χώρου σε χαμηλότερη τιμή. Η περιορισμένη έμφαση στο νέο hardware θα δώσει στην αμερικανική εταιρεία την ευκαιρία να εστιάσει στον Assistant, την πολυσυζητημένη νέα λειτουργία φωνητικών εντολών με στοιχεία... τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και σε άλλα στοιχεία του iOS 5. Μαζί με αυτά, περιμένουμε επιβεβαιωμένη ημερομηνία διάθεσής του στο κοινό, αλλά και κάποιες αλλαγές στη σειρά των iPod, περίφημων των media player που ναι μεν αποδείχθηκαν εξαιρετικά επιτυχείς για την Apple, αλλά δεν έχουν όλα τους τα μοντέλα πλέον νόημα ύπαρξης στην αγορά.

Όπως ακριβώς κάναμε και στην αποκάλυψη του αρχικού iPad, την παρουσίαση του iPhone 4 και την παρουσίαση του iPad 2, θα καλύψουμε live με πληροφορίες και σχόλια την συνέντευξη Τύπου της Apple μέσω του επίσημου καναλιού του Αθηνόραμα Digital στο Twitter. Στη συνέχεια, φυσικά, θα καταθέσουμε σε ξεχωριστό άρθρο τις εντυπώσεις μας από τα όσα θα παρουσιαστούν, καθώς και μία πρώτη άποψη για τη σημασία τους. Λίγες ώρες έμειναν, λοιπόν: ραντεβού απόψε, στις 8 παρά 10!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ