Νέο iPad: σε 48 ώρες, 3 εκατομμύρια

Ολοφάνερα... hot το νέο tablet της Apple - μεταφορικά και κυριολεκτικά, όμως!

Δεν έχουμε την αίσθηση πως χρειαζόταν κανείς... αποδείξεις σχετικά με το γεγονός ότι η Apple κατασκευάζει άκρως δημοφιλή προϊόντα, όμως το νέο iPad υπογράμμισε την παράδοση της πολύ καλής εμπορικής εκκίνησης των προϊόντων της μάλλον εμφατικά. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή 16/3, πρώτη ημέρα διάθεσης του καινούργιου μοντέλου iPad στις ΗΠΑ και τέσσερις άλλες μεγάλες χώρες, έως και το Σάββατο το απόγευμα, 17/3, σημειώθηκαν πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια συνολικά. Σημειωτέον, ο αριθμός αυτός αφορά σε συσκευές που βρήκαν το δρόμο τους στα χέρια καταναλωτών (sell through), όχι τον αριθμό των συσκευών που είχαν διατεθεί στα καταστήματα. Οι προπαραγγελίες, φυσικά, είχαν εξαντληθεί μέρες πριν από τις 16/3.

Για τη... διασκέδαση του κοινού, άλλωστε, γνωστοποιήθηκαν και μερικοί ακόμη αριθμοί που θέτουν αυτά τα 3 εκατομμύρια πωλήσεων του νέου iPad σε ευρύτερο πλαίσιο. Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από όλα τα Motorola Xoom και τα RIM Playbook που πωλήθηκαν, μαζί, σε... 365 ημέρες, όχι δύο. Είναι επίσης τριπλάσιος από τον αριθμό των iPad 2 που πωλήθηκαν μέσα στις 3 πρώτες μέρες διάθεσής του, ενώ το αρχικό iPad χρειάστηκε 80 ημέρες (!) για να συμπληρώσει τα 3 εκατομμύρια πωλήσεων. Και μόνο τα δύο τελευταία στοιχεία καταμαρτυρούν, από μόνα τους, πόσο καλή δουλειά έχει κάνει η Apple την τελευταία διετία στην προώθηση του brand του iPad και πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά της στην καθιέρωση των tablet ως προϊοντικής κατηγορίας στην αγορά.

Το νέο iPad κυκλοφορεί και στην ελληνική αγορά - ελπίζουμε με καλύτερο τρόπο απ' ότι το iPad 2 - στις 23 Μαρτίου. Είναι πρακτικά βέβαιο ότι η πρώτη "παρτίδα" του νέου hit της Apple θα εξαντληθεί και εδώ (αν μη τί άλλο επειδή περιμένουμε να είναι ανεπαρκής ούτως ή άλλως) παρά το κακό οικονομικό κλίμα και παρά τις αναφορές για... ανεβασμένες θερμοκρασίες στο καινούργιο iPad. Πράγματι, μετά από ουκ ολίγα σχόλια νέων κατόχων της συσκευής, τεχνικά sites έκαναν θερμικές μετρήσεις στο πίσω μέρος του προηγούμενου και του νέου μοντέλου: το δεύτερο αγγίζει τους 33.6 βαθμούς Κελσίου, τη στιγμή που ο προκάτοχός του μόλις και ξεπερνά τους 28. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως οι μετρήσεις έγιναν μετά από εκτέλεση μετροπρογραμμάτων (benchmarks) που σκόπιμα... "καταπιέζουν ψυχολογικά" τις συσκευές αυτές και δεν αντικαθρεπτίζουν τον συνήθη φόρτο εργασίας (και τις αντίστοιχες θερμοκρασίες) που θα αναλάβει το νέο iPad στα χέρια της πλειοψηφίας των κατόχων του. Μάς κάνει λίγη... ζεστασιά παραπάνω να θέλουμε το καινούργιο μοντέλο του διάσημου tablet της Apple, λιγότερο; Εννοείται πως όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ