My name is T, Xperia T

To smartphone του James Bond στα καταστήματα

Με την τεχνική του λεγόμενου... product placement - της "συμμετοχής" δηλαδή σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές γνωστών καταναλωτικών προϊόντων - οι φίλοι και οι φίλες του James Bond, του πασίγνωστου Βρετανού πράκτορα, είχαν έλθει σ' επαφή για πρώτη φορά το 2002 με το "Die Another Day" και πρωταγωνιστή (εκτός από τον Pierce Brosnan) ένα smartphone της Sony Ericsson. Η ίδια εταιρεία είχε "οπλίσει" τον Bond με δικά της κινητά τόσο στην πρώτη περιπέτεια όπου τον Βρετανό πράκτορα υποδύθηκε ο Daniel Craig (το "Casino Royale"), όσο και στη δεύτερη (το "Quantum of Solace"). Ε, η... τρίτη ήλθε ως φυσικό επόμενο, με την υπογραφή όμως της Sony Mobile πλέον κι όχι της Sony Ericsson (μετά την οριστική εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη). Και το νέο κινητό "όπλο" του Bond δεν θα μπορούσε να είναι, προφανώς, κάτι άλλο από Xperia!

Πράγματι, το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί ο James Bond στην ταινία "Skyfall" δεν είναι άλλο από το φημολογούμενο, πολυσυζητημένο Xperia T, που στέκεται στην κορυφή της σειράς αυτής smartphones για τη Sony Mobile. Είναι ένα εντυπωσιακά σχεδιασμένο κινητό, με ευμεγέθη οθόνη διαγωνίου 4.6 ιντσών και ανάλυσης 1280x720 pixel - με άλλα λόγια πολύ υψηλής και καλύτερης από την αντίστοιχη π.χ. του iPhone 5. Στηρίζεται σε επεξεργαστή δύο πυρήνων, χρονισμένων στο 1.5 GHz, υποβοηθάται από 1 GB μνήμης λειτουργίας, ενσωματώνει 16 GB αποθηκευτικού χώρου και μπορεί να τον επεκτείνει μέσω καρτών μνήμης MicroSD, ενώ αξιοποιεί την έκδοση 4.0 του Android - αν και θα προτιμούσαμε εξ αρχής την 4.1, η Sony την έχει υποσχεθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Όπως στα περισσότερα κορυφαία Xperia των τελευταίων μηνών, στο Τ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φωτογραφίας και του video: το πίσω μέρος του φιλοξενεί κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 13 Megapixel, ικανή να συλλάβει κινούμενη εικόνα σε υψηλή ευκρίνεια (1080p) και ποιοτικές φωτογραφίες ακόμη και με κακό φωτισμό στο γύρω περιβάλλον. Η Sony Mobile έχει φροντίσει βεβαίως να "προικίσει" το Xperia T με λειτουργίες που επιτρέπουν τη θέαση αυτών των φωτογραφιών ή του video σε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας απευθείας. Πλήρης εμφανίζεται η συσκευή και σε όλα τα υπόλοιπα... δεδομένα λίγο ως πολύ, όπως τους τρόπους ενσύρματης κι ασύρματης διασύνδεσης ή το ραδιοφωνικό δέκτη. Το Xperia T είναι διαθέσιμο εδώ και μερικές ημέρες στην ελληνική αγορά στην προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης των €599. Όσοι πιστοί του... γνωστού Βρετανού και του Android, λοιπόν, ξέρετε τί να κάνετε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ