MWC 2015: το Xperia Ζ4 Tablet εντυπωσιάζει

Υψηλών προδιαγραφών, επαγγελματικών προσανατολισμών και... όχι μόνο

Στο Αθηνόραμα Digital δεν κρύψαμε ποτέ το γεγονός ότι τα Sony Vaio ήταν μακράν τα αγαπημένα μας laptop με Windows - γι' αυτό και τα... θρηνήσαμε δεόντως όταν η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε την πώληση του τμήματος αυτού πριν από ένα χρόνο περίπου - όμως αν ο Kaz Hirai και τα στελέχη του επιτύχουν το στόχο τους, ίσως σύντομα να προτείνουν μία έμμεση εναλλακτική: tablet αρκετά ισχυρά ώστε, συνδυασμένα με ένα πληκτρολόγιο, να αντικαταστήσουν τα Vaio σε πολλές από τις επαγγελματικές χρήσεις των τελευταίων. Το καινούργιο τέτοιο προϊόν της Sony, το Xperia Z4 Tablet, στηρίζεται μεν σε Android αλλά έχει φιλοδοξίες που δεν απέχουν πολύ από αυτό. Για την ακρίβεια, με την απρόσμενη... βοήθεια της Microsoft, ίσως καθόλου!

Το νέο tablet της Sony έχει να επιδείξει τα πλέον εντυπωσιακά χαρακτηριστικά προϊόντος της κατηγορίας για τη νέα χρονιά: τον ολοκαίνουργιο οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm (υποστηριζόμενο από 3 GB μνήμης λειτουργίας), οθόνη διαγωνίου 10.1 ιντσών υψηλής ανάλυσης (2560x1600 pixel), κύρια κάμερα των 8 Megapixel, επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο, όλους τους συνήθεις αισθητήρες και όλους τους τρόπους ασύρματης σύνδεσης με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και άλλες συσκευές. Καταφέρνει, δε, να εσωκλείσει τα παραπάνω όχι μόνο σε εξαιρετικά λεπτό (πάχους 6 χιλιοστών), αλλά και αδιάβροχο περίβλημα, παραμένοντας ελαφρύτερο από... 400 γραμμάρια. Είναι, αν μη τί άλλο, εντυπωσιακό το κατόρθωμα των μηχανικών της Sony, οι οποίοι σχεδίασαν ένα tablet τόσο ισχυρό και ανθεκτικό, χωρίς να θυσιάσουν την ευχρηστία και την καλαισθησία του.

H Sony με το Xperia Z4 Tablet σκοπεύει ν' απευθυνθεί πρώτα απ' όλα στους επαγγελματίες που θα ενδιαφέρονταν να το χρησιμοποιήσουν "εν κινήσει" για δουλειά - γι' αυτό και σχεδιάζει τη διάθεσή του μαζί με ειδικά σχεδιασμένο ασύρματο πληκτρολόγιο αλλά και τις εφαρμογές του Microsoft Office για Android, προεγκατεστημένες. Ένα tablet τόσο ισχυρό, φυσικά, απευθύνεται όχι μόνο στους επαγγελματίες αλλά και σε κάθε είδους καταναλωτή με υψηλές απαιτήσεις, λόγος για τον οποίο η Sony υπογραμμίζει και την αυτονομία του των 17 (!) ωρών κατά την αναπαραγωγή video, καθώς και τα υποσυστήματα βελτίωσης της απόδοσης ήχου του και την "φιλικότητά" του προς τον ήχο υψηλής πιστότητας (hi-res audio).

Το Sony Xperia Z4 Tablet θα διατεθεί στη χώρα μας στα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου στην προτεινόμενη λιανική πώληση των €699 - σε αυτήν η Sony Hellas θα προσπαθήσει να ενσωματώσει τόσο το κόστος του ασύρματου πληκτρολογίου, όσο και μία συνδρομή στο Microsoft Office 365 (έτσι ώστε τα προσφέρονται σε περιβάλλον Android όλες οι συνήθεις λειτουργίες των εφαρμογών γραφείου της Microsoft). To ζητούμενο ποσό δεν είναι αμελητέο, είναι όμως καθ' όλα αποδεκτό αν σκεφτεί κανείς πως η φιλοδοξία της Sony εν πολλοίς να αντικαταστήσει με το Z4 Tablet και ένα πληκτρολόγιο για πολλές συνήθεις επαγγελματικές δουλειές, δεν είναι καθόλου αβάσιμη. Το περιμένουμε με αυξημένο ενδιαφέρον για δοκιμή, ώστε να αποφανθούμε σχετικά με το αν και κατά πόσο αυτή η προσέγγιση είναι όντως ρεαλιστική. Έως τότε..

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ