MWC 2015: το Xperia M4 Aqua σε... δική του κατηγορία

Αδιάβροχο, πάνοπλο και προσιτό το νέο smartphone της Sony, καθ' οδόν και για την Ελλάδα

Δεν... τολμά συχνά μία εταιρεία να ισχυριστεί πως με ένα προϊόν της εγκαινιάζει νέα προϊοντική υποκατηγορία, όμως στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2015 στη Βαρκελώνη η Sony Mobile αυτές τις ημέρες κάνει ακριβώς αυτό - και από πολλές απόψεις έχει δίκιο να το υποστηρίζει. Το ολοκαίνουργιο Xperia Μ4 Aqua που προωθεί έχει αρκετά υψηλού επιπέδου τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε να συγκρίνεται με smartphones που κινούνται στο ανώτερο ή και ανώτατο τμήμα της αγοράς, κοστίζοντας όμως μόλις €299 για να αποκτηθεί. Κατά βάση δεν υπερβάλλει, λοιπόν, η ιαπωνική εταιρεία όταν το αποκαλεί συσκευή... "super mid-range": πρόταση που ανήκει μεν τιμολογιακά στο μέσο επίπεδο κόστους των smartphones με Android, αλλά τεχνολογικά κινείται πάνω από αυτό.

Μία ματιά στα χαρακτηριστικά του M4 Aqua αρκεί για να επαληθεύσει τα παραπάνω: μόνο η οθόνη των 5 ιντσών (που είναι ανάλυσης 720p και όχι 1080p) "προδίδει" πως το νέο αυτό Xperia δεν ανήκει στις top προτάσεις της Sony για το 2015. Ο κεντρικός επεξεργαστής οκτώ πυρήνων, τα 2 GB μνήμης λειτουργίας, η κύρια κάμερα ανάλυσης 13 Megapixel και η συμβατότητα με δίκτυα τηλεφωνίας 4G παραπέμπουν σε σημαντικά ακριβότερες συσκευές. Το design του είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό της περυσινής "ναυαρχίδας" της Sony, του Xperia Z3 - με λιγότερο πολυτελή υλικά κατασκευής αλλά προσεκτικά επιλεγμένα - ενώ η μπαταρία των 2400 mAh μπορεί, χάρις στην έξυπνη διαχείριση του Android 5.0 και πάντοτε σύμφωνα με τη Sony, να προσφέρει αυτονομία δύο ημερών (!) με "φυσιολογική" χρήση.

Το προσωνύμιο "Aqua" του M4 σχετίζεται, όπως εύκολα... υποψιάζεται κανείς, στον αδιάβροχο χαρακτήρα του: πιστοποιημένο κατά IP68, το καινούργιο Xperia αντέχει για 30 λεπτά σε βάθος 1.5 μέτρου - όχι ότι θα το χρονομετρήσουμε κιόλας, βέβαια. Μάς αρκεί το γεγονός πως αν πέσει μέσα σε νερό σε "καθημερινές" συνθήκες, δεν θα δυσλειτουργήσει. Είναι, δε, το πρώτο smartphone της Sony που διατηρεί τον αδιάβροχο χαρακτήρα του, αλλά δεν "σκεπάζει" με ειδικό κάλυμμα την θύρα φόρτισης USB για να το πετύχει. Η Sony Mobile θα διαθέσει το Xperia M4 Aqua και στη χώρα μας - σε χρώμα λευκό, μαύρο, ασημί και κοραλί - έως τα τέλη Μαΐου. Περισσότερα γι' αυτό το κινητό της (δικής του) super mid-range κατηγορίας, όταν θα έχουμε την ευκαιρία διεξοδικής δοκιμής. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ