Μονόχρωμη, sexy κι ακριβή

H νέα ψηφιακή φωτογραφική της Leica είναι ήδη cult!

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το όνομα "Leica" έχει αναχθεί σε... θρύλο σχεδόν στον κόσμο της φωτογραφίας: δεν είναι μόνο η μακρά πορεία της ομώνυμης εταιρείας στο χώρο αυτό, αλλά και πολλές καινοτομίες της στην τεχνολογία των φωτογραφικών, και πολλά δημοφιλή μοντέλα της, που τής έχουν χαρίσει το status αυτό. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, ελαφρώς... παρακινδυνευμένη και υπεραισιόδοξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί η νέα της πρόταση, ειδικά σε περιόδους οικονομικής δυστοκίας όπως αυτούς που διανύει η παγκόσμια οικονομία αυτόν τον καιρό.

Ο λόγος για την Leica M Monochrom, την πρώτη ψηφιακή φωτογραφική που έχει κατασκευαστεί έτσι, ώστε να συλλαμβάνει - ειδικά και... μόνο! - ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Ο αισθητήρας ανάλυσης 18 Megapixel της Μ είναι τεχνολογίας διαφορετικής από αυτήν που αξιοποιούν οι άλλες ψηφιακές φωτογραφικές: χωρίς να υπεισέλθει κανείς σε τεχνικές λεπτομέρειες, αρκεί να υπογραμμίσει πως η προκύπτουσα φωτογραφία αποτυπώνει "pixel προς pixel" ό,τι συλλαμβάνει ο αισθητήρας αυτός (άρα η οξύτητα και η λεπτομέρεια είναι εξαιρετικές) και πως η ακρίβεια στην αποτύπωση των τόνων κάθε κάδρου είναι υψηλότατη (επειδή δεν "ανακατεύονται" τα 3 βασικά χρώματα με τρόπο ενίοτε απρόβλεπτο). Το αποτέλεσμα: ασπρόμαυρες φωτογραφίες "πιστές στην πραγματικότητα"... αν φυσικά η πραγματικότητα αποδιδόταν με τόνους του γκρίζου!

Πολύ ωραία όλα αυτά και θα δηλώναμε ενθουσιασμένοι με την τολμηρή πρόταση της Leica, αν δεν κόστιζε και... 8.000 δολάρια για να την αποκτήσει κανείς! Οι έχοντες, πάντως, που θα είναι σε θέση να την αποκτήσουν όταν κυκλοφορήσει - κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο - έχουν να προσβλέπουν τόσο στα παραπάνω, όσο και στην πολύ καλή απόδοση της M Monochrom σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Αν συλλάμβανε και video (δεν το κάνει), θα ήταν η υπέρτατη... cult ψηφιακή φωτογραφική. Προσβλέπουμε σε περισσότερο προσιτές, πάντως!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ