Mind the Buzz, καλύτερο από ποτέ

Μεγάλη αναβάθμιση του καλύτερου ελληνικού quiz game, πρεμιέρα και στην παγκόσμια αγορά

Από mobile games... άλλο τίποτε, βέβαια, στο App Store της Apple, χρειάζεται ωστόσο να είναι όντως προσεγμένο και ξεχωριστό κάποιο από αυτά για να αντέξει το "τεστ του χρόνου" - κάτι που έχει σαφώς καταφέρει το Mind the Buzz, το quiz game της Boomar που μας είχε αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων όταν είχε κυκλοφορήσει το Δεκέμβρη του 2012. Έκτοτε η δημιουργός εταιρεία του έκανε τακτικές ανανεώσεις στο περιεχόμενο και τις λειτουργίες του, παραμένοντας στο Top 10 των games του ελληνικού App Store για πάρα πολύ καιρό και με πολύ ευνοϊκές κριτικές... και σήμερα διαθέτει στο Δικτυακό κατάστημα της Apple καινούργια έκδοση, ανανεωμένη, εμπλουτισμένη και... διεθνή!

Το Mind the Buzz διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά που το έχουν καταστήσει τόσο δημοφιλές και προσθέτει έναν αριθμό από νέα. Στα πρώτα περιλαμβάνεται ο πλούτος των ερωτήσεων - περισσότερες από 12.000, σε 11 διαφορετικές κατηγορίες - η σύνδεση κάθε ερώτησης με το αντίστοιχο λήμμα της Wikipedia, η δυνατότητα παιχνιδιού για έναν ή πολλούς παίκτες μαζί, καθώς και η προαιρετική του σύνδεση με το Facebook για αντιπαραβολή σκορ (η οποία αντιπαραβολή προσφέρεται και αυτόνομα μέσα από την εφαρμογή). Στα δεύτερα περιλαμβάνεται η νέα κατηγορία "Mission Impossible" αποκλειστικά με δύσκολες ερωτήσεις, νέα "παράσημα" για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς και η δυνατότητα του τίτλου να μπορεί να παιχθεί και χωρίς σύνδεση στο Internet.

Δοκιμάσαμε τη νέα έκδοση του Mind the Buzz λίγες ημέρες πριν από την διάθεσή του στο ευρύ κοινό και η θετικότατη εικόνα που είχαμε πάντοτε γι' αυτό παραμένει: είναι ευπαρουσίαστο, σωστά δομημένο, εύχρηστο, γρήγορο (όπως πρέπει να είναι τα games του είδους) και με έντονο το ανταγωνιστικό στοιχείο για τον παίκτη - τόσο με φίλους, όσο και με τον... εαυτό του, καθώς προσπαθεί να κάνει όλο και υψηλότερα σκορ και να αποσπάσει όλο και περισσότερα "παράσημα". Είναι, δε, πιθανώς το ιδανικό... time waster για ανθρώπους που θα ήθελαν ακόμη και στη διασκέδασή τους να μαθαίνουν πράγματα. Σε αυτην την επιμορφωτική διάσταση του Mind the Buzz συντελούν όχι μόνο οι ερωταπαντήσεις αυτές καθ' αυτές, αλλά και τα links της Wikipedia που συνδέονται μαζί τους. Είναι γνωστό το πόσα μπορεί να μάθει κανείς από τα... παρελκόμενα των λημμάτων της γνωστής υπηρεσίας, ξεκινώντας από μία απλή ερώτηση μόνο για κάτι συγκεκριμένο.

Το quiz game της Boomar συνεχίζει να διατίθεται στην ίδια χαμηλή τιμή των €0.89 για iPhone, iPad and iPod Τouch με iOS 6.0 ή νεότερο. Υπάρχει, άλλωστε, και το ανανεωμένο Mind the Buzz Lite, το οποίο φέρει τις ίδιες βελτιώσεις και προσθήκες, διατίθεται δωρεάν και περιέχει τρεις πλήρεις κατηγορίες - Κινηματογράφος, Αθλητικά και Ιστορία - ώστε οι κάτοχοι των συσκευών της Apple να έχουν πλήρη εικόνα για την ποιότητά του πριν αποφασίσουν να αγοράσουν την κανονική έκδοση.

Μία τελευταία προσθήκη του Mind the Buzz "σημαδεύει", περισσότερο από κάθε άλλη έκδοσή του, τη συγκεκριμένη: το ελληνικό quiz game προσφέρει τις ερωτήσεις του τόσο στη γλώσσα μας όσο και στα αγγλικά, καθώς "ανοίγει τα φτερά του" για το παγκόσμιο πλέον App Store της Apple. Ο συναγωνισμός από άλλα quiz games γνώσεων σε αυτό το επίπεδο δεν έχει, βέβαια, ουδεμία σχέση με τον αντίστοιχο στο ελληνικό App Store - όμως κάτι μας λέει πως το Mind the Buzz, με αυτόν τον πλούτο ερωτήσεων, τις συνοδευτικές λειτουργίες και την τιμή πώλησης, έχει τις πιθανότητες με το μέρος του για να επιτύχει. Του το ευχόμαστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ