Mind the Buzz, ανανεωμένο και... ομαδικό!

Αναβάθμιση του καλύτερου ελληνικού quiz game με νέες λειτουργίες και περιεχόμενο

Για την... ειδική περίπτωση του Mind the Buzz, το Αθηνόραμα Digital έχει κάνει λόγο και στο παρελθόν: είναι ένα από τα καλύτερα quiz games για iPhone ή iPad και μία από τις πλέον αξιοπρόσεκτες εφαρμογές για τις συσκευές της Apple στο App Store. Είχε περάσει καιρός από την τελευταία αναβάθμιση του τίτλου, χθες ωστόσο έγινε διαθέσιμη η καινούργια, η οποία φέρνει στο προσκήνιο πολλά από τα στοιχεία που η ομάδα ανάπτυξης του Mind the Buzz είχε υποσχεθεί νωρίτερα στη χρονιά. Την εγκαταστήσαμε και... οι εντυπώσεις μας, ακολουθούν!

Το πιο σημαντικό καινούργιο στοιχείο είναι αυτό της συμμετοχής πολλών παικτών με μία συσκευή, "επιτόπου με την παρέα" δηλαδή κι όχι μέσω Δικτύου. Η αναβάθμιση προσφέρει διάφορες σχετικές επιλογές: είτε ο κάθε παίκτης μόνος του εναντίον των άλλων παρευρισκομένων (players), είτε με συμμετοχή σε αντίπαλες ομάδες (teams), είτε με τη συσκευή να... "κάνει το γύρο" της παρέας (switch), είτε με τον κάθε παίκτη να κάνει... "δρόμο αντοχής" απαντώντας όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορεί πριν χάσει (chill). Κάθε επιλογή παιχνιδιού είναι διασκεδαστική με τον τρόπο της και το μόνο σίγουρο είναι πως μια παρέα παικτών θα βρει αυτήν που τής ταιριάζει, είτε προτιμά την... ψυχολογική πίεση των "γρήγορων γύρων" είτε τον περισσότερο "χαλαρό" συναγωνισμό. Το Mind the Buzz προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό από σκίτσα προσώπων που αναπαριστούν κάθε παίκτη (avatars) ώστε να ξεχωρίζουν στα ομαδικά παιχνίδια, προσθέτοντας κι εκείνη την... "προσωπική πινελιά" στην προβολή των αποτελεσμάτων.

Αξιόλογες από λειτουργικής πλευράς είναι και οι προσθήκες που αφορούν στο περιεχόμενο αυτό καθ' αυτό. Πρώτον, έχουν προστεθεί 800 νέες ερωτήσεις (δωρεάν) από όλες τις κατηγορίες. Δεύτερον, έχει ενσωματωθεί σε κάθε μία (!) από τις 6000 ερωτήσεις που συνολικά προσφέρει το Mind the Buzz, το αντίστοιχο λήμμα της Wikipedia, ώστε ο παίκτης να μπορεί όχι μόνο να διασταυρώσει τη σωστή απάντηση, αλλά να μάθει και περισσότερα για το αντικείμενο της ερώτησης - έτσι ο τίτλος αποκτά και υπολογίσιμη εκπαιδευτική αξία. Τρίτον, για τη μικρή πιθανότητα που έχει γίνει κάποιο λάθος σε ερώτηση όσον αφορά στη σωστή απάντηση, ο παίκτης μπορεί πλέον να υποβάλλει... "ένσταση", πληροφορώντας με μήνυμα την ομάδα δημιουργίας του Mind the Buzz απευθείας μέσα από το app. Καθόλου άσχημα!

Η νέα έκδοση 1.3 ενσωματώνει, όπως συνηθίζεται στο App Store, και διάφορες μικροδιορθώσεις στη λειτουργικότητα και βελτιώσεις στο γραφικό περιβάλλον του τίτλου. Είναι συμβατή με κάθε σχεδόν έκδοση iPhone, iPad και iPod Touch στην αγορά και κοστίζει μόλις €1.79 - διαθέσιμη παραμένει και η δωρεάν "Lite" έκδοση με λιγότερες ερωτήσεις, ώστε να πάρει ο παίκτης μία γεύση του τί προσφέρει το Mind the Buzz πριν αποφασίσει. Συνεχίζουμε, δε, να την συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε κάθε κάτοχο φορητής συσκευής της Apple - οι βαθμολογίες άλλωστε των χρηστών στο App Store και το... 1,2 εκ. παρτίδες (!) Mind the Buzz που έχουν παιχθεί μέχρι σήμερα, "μιλούν από μόνες τους". Η εταιρεία πάντως δεν έχει "ξεχάσει" τους κατόχους συσκευών Android, για τους οποίους συνεχίζει να έχει υπό ανάπτυξη την αντίστοιχη έκδοση - το χρονικό πλαίσιο της κυκλοφορίας της ωστόσο έχει μετατεθεί για τα τέλη της χρονιάς. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ