Microsoft: αναβαθμίσιμα τα Windows Phone 8

Μεγαλύτερη "αντοχή στο χρόνο" για τα σχετικά smartphones

Με τα smartphones να είναι, εδώ και πολύ καιρό πια, λιλιπούτειοι προσωπικοί υπολογιστές, το θέμα της "αντοχής στο χρόνο" και της υποστήριξης των λειτουργικών τους συστημάτων έχει αναχθεί σε... μέγα ζήτημα. Η Apple έχει καθιερώσει πρακτικά την διετία ως διάστημα κατά το οποίο "φροντίζει" τα προηγούμενα iPhone, η Google με το Android και τους κατασκευαστές συνεχίζουν να βρίσκονται στο είδος της ασυννενοησίας που προκαλεί εικόνα χαοτική... πού στέκεται, λοιπόν, ο "τρίτος παίκτης", η Μicrosoft, με τα Windows Phone 8 πλέον; Γιατί αξίζει να υπενθυμιστεί πως η μετάβαση από τα Windows Phone 7 στα 7.5 πήρε... δύο χρόνια σχεδόν, οι σχετικές συσκευές δεν είναι αναβαθμίσιμες σε Windows Phone 8 και το πρόσφατο update υπ' αριθμόν 7.8 είναι κοσμητικής αξίας και μόνο, τίποτε περισσότερο.

Ερωτηθέν υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft σχετικά - στο πλαίσιο της έκθεσης Mobile World Congress που ολοκληρώθηκε σήμερα - διαβεβαίωσε πως η κατάσταση πριν τα Windows Phone 8 δεν θα επαναληφθεί με το νέο λειτουργικό. "Θα είναι εύκολος και σαφής ο δρόμος της αναβάθμισης για τις συσκευές με WP8", δήλωσε ο Greg Sullivan, διευθυντής τμήματος marketing για την αμερικανική εταιρεία. "Η αρχιτεκτονική του λειτουργικού αυτού είναι πολύ περισσότερο ευέλικτη και δεν επηρεάζεται τόσο από αλλαγές στο hardware (όπως περιορίστηκαν τα Windows Phone 7). Καθώς η αγορά εξελίσσεται και αλλάζουν οι απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, θα αξιολογούμε τις επιλογές μας και θα πράττουμε ανάλογα".

Από τα παραπάνω δεν θα πρέπει να εισπράξει κανείς, φυσικά, ότι οι κάτοχοι π.χ. Windows Phone 8X/8S θα μπορούν να περιμένουν... ες αεί αναβαθμίσεις στο λειτουργικό του κινητού τους. Όμως είναι αλήθεια πως ο εντελώς διαφορετικός πυρήνας και η δομή των Windows Phone 8, σε σχέση με τα Windows Phone 7, εξασφαλίζει σε ένα βαθμό πως - το λιγότερο - η φημολογούμενη μεγάλη αναβάθμιση με το κωδικό όνομα Windows Phone Blue που θα διατεθεί κάποια στιγμή έως το φθινόπωρο θα προσφερθεί στους κατόχους των κινητών αυτών. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τί θα συμβεί... από το 2014 και μετά, καθώς - όπως και στην περίπτωση του Android - είναι περισσότερο προς το συμφέρον των κατασκευαστών να προωθούν προς πώλησης νέα μοντέλα smartphones με νέες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων, παρά να προσφέρουν δωρεάν αναβαθμίσεις. Θα δώσουμε λοιπόν στις Microsoft, HTC και Nokia το "πλεονέκτημα της αμφιβολίας", όπως λένε και οι Σάξονες, και... θα δείξει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ