Logitech: οικιακή κάμερα ασφαλείας για... οπουδήποτε

Οι Ελβετοί επεκτείνονται σε νέα προϊοντική κατηγορία, αμιγώς καταναλωτικών προσανατολισμών

Όπως δείχνουν τα πράγματα, όταν η Logitech - με την παρουσίαση του νέου λογοτύπου της για την θυγατρική εταιρεία Logi - υπογράμμιζε πως θα επεκταθεί σε νέες προϊοντικές κατηγορίες, το εννοούσε για... πολύ σύντομα! Οι Ελβετοί είχαν κι άλλοτε προσφέρει κάποιες προτάσεις - και μάλιστα πάρα πολύ καλές για τα τότε δεδομένα - στις κάμερες ασφαλείας εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων, όμως αυτές χρειάζονταν κάποιο επίπεδο τεχνογνωσίας, σταθερή τοποθέτηση κι ενσύρματη καλωδίωση για τη διαχείρισή τους κεντρικά. H Logi Circle, αντιθέτως, είναι αμιγώς καταναλωτικό προϊόν: μία κάμερα για χρήση σε οικιακούς χώρους, μεν, αλλά με όλα τα γνωρίσματα και τις λειτουργίες που θα εκτιμήσουν... γονείς και παιδιά!

Η Circle είναι μία μικρών διαστάσεων και βάρους, φορητή, επαναφορτιζόμενη, όμορφα σχεδιασμένη κάμερα η οποία μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα οπουδήποτε στο σπίτι και να αλλάζει θέσεις μέσα σε... δευτερόλεπτα. Η κάμερα ρυθμίζεται μία φορά, ώστε να είναι πάντα συνδεδεμένη μέσω Wi-Fi με το τοπικό οικιακό δίκτυο. Από κει και πέρα, μπορεί να μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο που καλύπτει, σε ποιότητα HD και με συνοδευτικό ήχο. Το σχετικό app με το οποίο μπορεί να έχει κανείς "ζωντανή εικόνα" από την Circle θα διατίθεται δωρεάν από τη Logitech για συσκευές βασισμένες σε iOS και Android, ενώ extra λειτουργίες που οι Ελβετοί έχουν σκεφτεί γι' αυτήν περιλαμβάνουν τόσο την αμφίδρομη φωνητική επικοινωνία ανάμεσα στον θεατή του video και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο με την κάμερα, όσο και την αυτόματη σύνθεση ενός video-περίληψης με highlights των όσων η Circle κάλυψε κάθε μέρα.

H Logitech ορίζει την αυτονομία της νέας της κάμερας στις 3 ώρες για κάλυψη με συνεχή ροή video και στις 12 ώρες για λειτουργία με εξοικονόμηση ενέργειας (προφανώς θέμα αυτονομίας δεν τίθεται αν η Circle έχει τοποθετηθεί σε σταθερό σημείο και παροχή ρεύματος). Θα διατεθεί το επόμενο διάστημα και στην ελληνική αγορά αντί €199... και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε όχι μόνο πώς αποδίδει σε σχέση με καθιερωμένες λύσεις του ίδιου τύπου (όπως την περίφημη Nest Cam), αλλά και πώς τοποθετείται στα γενικότερα πλάνα της Logitech για δραστηριοποίηση στην κατηγορία των προϊόντων Internet of Things συνολικά. Εν αναμονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ