Logitech: αυτόνομος δέκτης Bluetooth

Έξυπνη και απλή λύση, σε συνηθισμένο και καθημερινό πρόβλημα. Και προσιτή!

Μερικές φορές οι απλούστερες λύσεις είναι και οι καλύτερες - και η Logitech είναι μία εταιρεία που έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι έχει τις πρωτότυπες ιδέες που μπορούν να στηρίξουν απλές, αλλά... σωτήριες συχνά λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Για την άντληση μουσικής από smartphones και tablets, για παράδειγμα, υπάρχουν ουκ ολίγες προτάσεις στην αγορά, οι οποίες αναλαμβάνουν την αναπαραγωγή των σχετικών αρχείων ήχου με ασύρματη μεταφορά προς αυτές μέσω Bluetooth. Σχεδόν όλες όμως ενσωματώνουν ηχεία - διαφόρων τύπων, μεγεθών και επιπέδου ποιότητας - για τα οποία ο καταναλωτής ίσως να μην ενδιαφέρεται είτε επειδή έχει ήδη τέτοια και δεν χρειάζεται ακόμη πιο πολλά, είτε επειδή διαθέτει καλύτερης ποιότητας ηχεία από αυτά που τέτοιες προτάσεις συνήθως ενσωματώνουν.

Ε, για αυτό το ποσοστό του κοινού - που δεν είναι και μικρό, αν το σκεφτεί κανείς - η Logitech διαθέτει αυτόν τον καιρό ένα προσιτό περιφερειακό, που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα ιδανικά σχεδόν. Ο Bluetooth Audio Adapter είναι στην ουσία ένας αυτόνομος δέκτης ασύρματης σύνδεσης με συσκευές που στηρίζονται στο συγκεκριμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας - όπως η συντριπτική πλειοψηφία των smartphones και των tablets - ο οποίος φέρει εξόδους RCA για απευθείας σύνδεση με στερεοφωνικά ηχεία που, επίσης στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, φέρουν τα προϊόντα αυτά. Έτσι ο καταναλωτής μπορεί να συνδέσει τα ηχεία της επιλογής του - εννοείται πως αυτά πρέπει να έχουν τη δική τους τροφοδοσία - στον Bluetooth Audio Adapter και να ακούσει απευθείας μουσική από το smartphone ή το tablet του, χωρίς την ύπαρξη PC, ενισχυτή ή οποιασδήποτε άλλης "ενδιάμεσης" συσκευής.

Μιλώντας, δε, για ενισχυτές audio/video - αυτών δηλαδή που στηρίζουν ένα home cinema ή ένα ηχητικό σύστημα αξιώσεων - είναι πολλά τα μοντέλα ενισχυτών "εκεί έξω", ακόμη και πολύ ακριβά, που δεν προφέρουν τη διασύνδεση Bluetooth εξ ορισμού. Το προϊόν της Logitech λύνει και εκεί το αντίστοιχο πρόβλημα, καθώς ο χρήστης μπορεί να το συνδέσει μέσω RCA με σχετική είσοδο στον εκάστοτε ενισχυτή και να απολαύσει τη μουσική του σε μεγάλα, ποιοτικά ηχεία χωρίς προβλήματα. Ο Bluetooth Audio Adapter είναι μικρός σε μέγεθος, πραγματοποιεί τη σύνδεση με smartphones ή tablets το πάτημα ενός πλήκτρου, υποστηρίζει μάλιστα και την ασύρματη σύνδεση δύο τέτοιων συσκευών ταυτόχρονα με αυτόν (multipoint). Η ακτίνα λειτουργίας του ορίζεται από τη Logitech στα 15 μέτρα περίπου, ενώ το περιφερειακό είναι αρκετά "έξυπνο" ώστε να πραγματοποιεί αυτόματη επανασύνδεση με την εκάστοτε συσκευή που χρησιμεύει ως πηγή, αν για κάποιο λόγο η μεταξύ τους επικοινωνία διακοπεί.

Με προσιτό κόστος (€39.99), ο Bluetooth Audio Adapter είναι ομολογουμένως μία από τις πιο έξυπνες λύσεις που έχουμε συναντήσει σε τεχνολογικό πρόβλημα, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο νοών, νοείτω!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ