LG: το G Flex στην Ελλάδα ως το Μάρτη

Το πρώτο "κυρτό" smartphone και στη χώρα μας, σε άγνωστη για την ώρα τιμή

Παρά το μικρό μερίδιο αγοράς που κατέχει σε παγκόσμιο επίπεδο, η LG παραμένει μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες εταιρείες κατασκευής smartphones γιατί - αν μη τί άλλο - δείχνει να μη φοβάται τον πειραματισμό με νέα μοντέλα συσκευών και ιδιόρρυθμα χαρακτηριστικά. Και ενώ οι... κυρτές τηλεοράσεις σαφώς και δεν μας έχουν πείσει ακόμη για το νόημα ύπαρξής τους στην παρούσα διαγώνιο των 55 ιντσών, ίσως τα κινητά με κυρτή οθόνη να προσφέρουν κάποιο απτό πλεονέκτημα κατά τη χρήση τους. Θα επιφυλαχθούμε μέχρι να το διαπιστώσουμε πρακτικά, εννοείται - ο ισχυρισμός της LG ότι ένα τέτοιο smartphone είναι αξιοπρόσεκτο επειδή "ακολουθεί το σχήμα του ανθρώπινου προσώπου" μάς ακούγεται το λιγότερο αφελής - όμως για την ώρα μάς αρκεί το γεγονός ότι, τουλάχιστον, θα έχουμε την ευκαιρία: το πρώτο τέτοιο κινητό, το G Flex, θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Το G Flex έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Άπω Ανατολή εδώ και κάποιο καιρό, στις ΗΠΑ κυκλοφορεί μέσα στο Φεβρουάριο, όμως η LG έχει αρκετή εμπιστοσύνη στο νέο της προϊόν ώστε να το διαθέσει και σε όλες σχεδόν τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα, παρ' ότι μόνο... "μεγάλη αγορά" δεν μπορεί να την πει κανείς με σοβαρότητα, ευτυχώς δεν εξαιρείται - αν και το σχετικό δελτίο Τύπου ούτε συγκεκριμένη ημερομηνία αναφέρει, ούτε τιμή πώλησης, λειτουργώντας ως... επιβεβαιωτικό περισσότερο παρά ως ο,τιδήποτε άλλο. Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι της κορεάτικης εταιρείας πάντως το περιμένουν μέσα στο Φεβρουάριο σε τιμή που σίγουρα χαμηλή δεν θα είναι: αν και κάποια από τα χαρακτηριστικά του δεν είναι κορυφαία, και μόνο ο παράγοντας... "καμπύλη" θα κοστολογηθεί ως νεωτεριστικός. Πόσο ψηλά; Η φημολογία έχει επικεντρωθεί στη ζώνη των €499-€699, όμως η αλήθεια είναι πως ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Για το συγκεκριμένο smartphone της LG "όλα τα λεφτά" είναι φυσικά η κυρτή οθόνη, η οποία "καθοδηγεί" σε κυρτό σχήμα τη συσκευή συνολικά - η οθόνη αυτή, ωστόσο, με διαγώνιο 6 ιντσών και ανάλυση 1280x720 pixel σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί πρωτεία όσον αφορά στην προβαλλόμενη πληροφορία που μπορεί να φιλοξενήσει. Ίσως η τεχνολογία P-OLED στην οποία βασίζεται να διεκδικεί τέτοια πρωτεία στην απόδοση των χρωμάτων και την ευκρίνεια στο φως του ήλιου, όμως. Στα υπόλοιπα δεν έχουμε παράπονο, δε: και πολύ γρήγορο επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων ενσωματώνει το G Flex, και μνήμη λειτουργίας 2 GB, και αποθηκευτικό χώρο 32 GB, και κύρια κάμερα με αισθητήρα των 13 Megapixels, και μεγάλη μπαταρία (των 3500 mAh). Σίγουρα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς έκδοση του Android περισσότερο πρόσφατη από την 4.2.2, αλλά ίσως η LG επιφυλάσσει έκπληξη με αναβάθμιση απευθείας στη νεότερη 4.4 χωρίς να μεταβεί στις ενδιάμεσες. Για να δούμε τί θα δούμε και με τη... φορητή κυρτή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ