LG: Tablet, με ιδιότητες... 3D

Το Optimus Pad στα καταστήματα, φυσικά με Android

Μπορεί το iPad/iPad 2 να έχει αυτή τη στιγμή σημαντικότατο πλεονέκτημα στην κατηγορία των tablet, όμως οι ανταγωνιστικές προτάσεις που στηρίζονται στο λειτουργικό της Google, το Android, πληθαίνουν με γοργούς ρυθμούς. Η πρόκληση γι' αυτές, πάντως, είναι διπλή: από τη μία να προσφέρουν πράγματα που δεν μπορεί να βρει κανείς σε ένα iPad σήμερα, από την άλλη να διαφοροποιηθούν... μεταξύ τους, καθώς μέχρι στιγμής το πολύ συχνά κοινό hardware που αξιοποιούν καθιστά τα Android tablet πρακτικά όμοια μεταξύ τους. Η LG είναι μία από τις εταιρείες που έχει αποδείξει ότι πιστεύει στην εικόνα 3D, προσφέροντας πολλαπλές προτάσεις σε πολλές προϊοντικές κατηγορίες - και επέλεξε αυτό το στοιχείο για να "προικίσει" το δικό της tablet, το Optimus Pad, ώστε να διαφοροποιηθεί από τις προτάσεις των Samsung, Motorola και Acer.

Για το Optimus Pad η LG έκανε τη συνειδητή επιλογή οθόνης διαγωνίου 8.9 ιντσών, η οποία συνδυάζει - κατά τη γνώμη της μεγάλης κατασκευάστριας - την ευκολία μεταφοράς με την άνετη θέαση. Η οθόνη αυτή έχει ανάλυση 1280x768 pixel (οπότε στην ουσία προβάλλει την πληροφορία με περισσότερη λεπτομέρεια απ' ότι η χαμηλότερη ανάλυση και η μεγαλύτερη διαγώνιος της οθόνης π.χ. των iPad) και ελέγχεται από το δοκιμασμένο chipset της nVidia, το Tegra 2, το οποίο στηρίζει μέσω του Android 3.1 και άλλα tablet της αγοράς. Το chipset αυτό είναι, ως γνωστόν, δύο πυρήνων και χρονισμένο στο 1 GHz, οπότε το Optimus Pad μπορεί να αναλάβει με άνεση και δύσκολες... "αποστολές", όπως η αναπαραγωγή video σε υψηλή ευκρίνεια. Το 1 GB μνήμης του είναι αρκετό για ο,τιδήποτε αφορά στις εφαρμογές Android αυτή τη στιγμή, ενώ διατίθεται σε εκδόσεις με 16 ή 32 GB αποθηκευτικού χώρου.

Ο τρόπος με τον οποίο το Optimus Pad αξιοποιεί την εικόνα 3D είναι αυτός που η LG εντοπίζει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το tablet της φέρει στο πίσω μέρος του δύο κάμερες ανάλυσης 5 Mgapixel, οι οποίες μπορούν συνεργατικά να εγγράψουν 3D video σε ανάλυση 720p (1080p σε εικόνα 2D) ή να συλλάβουν 3D φωτογραφίες. Για να παρακολουθήσει κανείς τα 3D clip ή τις 3D φωτογραφίες θα πρέπει να συνδέσει το Optimus Pad με τηλεόραση 3D, μέσω της εξόδου HDMI που αυτό διαθέτει. Πρόκειται για αξιοσημείωτη δυνατότητα, ναι, αλλά θα πρέπει να τη δοκιμάσουμε πρακτικά για να εκτιμήσουμε αν και κατά πόσο αυτή καθιστά το Optimus Pad προτιμητέο απέναντι σε άλλα tablet με Android της αγοράς. Το μοντέλο χωρητικότητας 32 GB, με διασύνδεση τόσο Wi-Fi όσο και 3G μέσω δικτύων κινητής τηλεεφωνίας, διατίθεται αυτές τις ημέρες στην ελληνική αγορά στην ενδεικτική λιανική τιμή των €649. Εντυπώσεις, σύντομα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ