LG G3 S: μικρότερο, διαθέσιμο, ενδιαφέρον

Η μέσης κατηγορίας πρόταση των Κορεατών διατηρεί στοιχεία του κορυφαίου smartphone μοντέλου με Android φέτος

Είναι γνωστό το γεγονός ότι μπορεί οι κατασκευαστές smartphones να διαφημίζουν περισσότερο και να προωθούν τα κορυφαία τους μοντέλα, όμως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους το εξασφαλίζουν τελικά όχι από αυτά, αλλά από οικονομικότερα. Στην περίπτωση των συσκευών που στηρίζονται σε Android αυτό ισχύει στον... απόλυτο βαθμό σχεδόν, καθώς άνω του 70% των χρημάτων που ξοδεύονται για smartphones με το λειτουργικό της Google "βρίσκονται" σε smartphones κόστους €199 ή χαμηλότερου. Υπάρχει, ωστόσο, και ένα ποσοστό του κοινού που ναι μεν δεν θέλει να ξοδέψει το σεβαστό ποσό χρημάτων που απαιτεί ένα κορυφαίο μοντέλο, αλλά συνεχίζει να έχει απαιτήσεις που δεν καλύπτονται από εισαγωγικά smartphones. Σε αυτό το κοινό στοχεύει, ολοφάνερα, η LG με το "μεσαίας κατηγορίας" G3 της, το νέο S.

Το LG G3 S κρατά ομολογουμένως αρκετά από τα στοιχεία που καθιστούν το LG G3 - κατά τη γνώμη μας - το κορυφαίο smartphone με Android μέχρι στιγμής για το 2014. Διατηρεί τον ίδιο πρακτικά σχεδιασμό σε μικρότερο μέγεθος, την σκόπευση με τη βοήθεια laser στην κύρια κάμερά του, τη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού του χώρου των 8 GB μέσω καρτών μνήμης microSD, καθώς και τη συμβατότητα με δίκτυα τηλεφωνίας 4G. Με το LG G3 να κοστίζει ωστόσο €600 και το LG G3 S μόλις €370, κάποιες υποχωρήσεις και προσαρμογές ήταν αναπόφευκτο να γίνουν. Η μεγαλύτερη αφορά στην οθόνη του δεύτερου, καθώς η μεγάλη μείωση της ανάλυσης (1280x720 pixel από 2560x1440 pixel σε μόνο μισή ίντσα μικρότερη διαγώνιο) διαφοροποιεί σημαντικά την ποιότητα απεικόνισης που μπορεί να περιμένει κανείς, χαρακτηριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του LG G3.

Άλλοι συμβιβασμοί, πάντως, επηρεάζουν λιγότερο τη συνολική εμπειρία χρήσης του G3 S. Ο επεξεργαστής, για παράδειγμα, είναι μεν πολύ χαμηλότερης συχνότητας αλλά παραμένει τετραπύρηνος, το 1 GB μνήμης λειτουργίας σε κινητό Android δεν δημιουργεί ακόμη προβλήματα ενώ η κύρια κάμερα των 8 Megapixel είναι ικανοποιητικότατη για αυτή τη ζώνη κόστους. Η LG, άλλωστε, έχει φροντίσει ώστε κάθε λειτουργία software με την οποία έχει "προικίσει" το αρχικό G3, να είναι παρούσα και στο S (το οποίο δεν στερείται και το χρησιμότατο πλήκτρο στην "πλάτη" της συσκευής). Το LG G3 S διατίθεται αυτές τις ημέρες και στην ελληνική αγορά, σε λευκό και μαύρο χρώμα, στην προαναφερθείσα προτεινόμενη λιανική τιμή των €370 (αν και μπορεί να βρεθεί με σημαντικά λιγότερα σε e-shops). Για όσους και όσες προτιμούν, λοιπόν, το design των G3 έναντι άλλων προτάσεων στην ίδια κατηγορία κόστους - κυρίως από τις Samsung, HTC και Sony - το S αξίζει σαφώς προσοχής.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ