LG: επεξεργαστές δικού της σχεδιασμού σε παραγωγή

Προορισμένοι για χρήση σε smartphones και tablets, το πρώτο σχετικό προϊόν σύντομα διαθέσιμο

Είναι... κοινό μυστικό, βέβαια, το γεγονός ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας θέλουν όσο το δυνατόν λιγότερες εξαρτήσεις από τρίτες εταιρείες που τούς παρέχουν υποσυστήματα και εξαρτήματα για τα προϊόντα αυτά - είναι ο λόγος για τον οποίο η Apple σχεδιάζει εδώ και χρόνια τους δικούς της επεξεργαστές και άλλα υποσυστήματα για τα iPhone και iPad, ο ίδιος λόγος για τον οποίο τα πιο πολλά υποσυστήματα των Galaxy S ανήκουν στην ίδια τη Samsung. Είναι λόγος τόσο στρατηγικός, όσο και οικονομικός, αφού έτσι δημιουργείται μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στις πωλήσεις κάθε συσκευής. Την ίδια συλλογιστική λειτουργίας για τα μελλοντικά της smartphones και tablets θα επιδιώξει να ακολουθήσει, όπως δείχνουν τα πράγματα, και η LG, η οποία ανακοίνωσε το πρώτο της κινητό με επεξεργαστή δικής της κατασκευής. Το όνομα του κινητού: G3 Screen. Το όνομα του επεξεργαστή: ναι, με κεφαλαία, NUCLUN.

Πρόκειται για επεξεργαστή οκτώ πυρήνων, ο οποίος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που έχουμε συναντήσει ήδη σε πολλαπλά μοντέλα Galaxy S από τη Samsung: τέσσερις "κύριοι" πυρήνες, εδώ χρονισμένοι στα 1.5 GHz, αναλαμβάνουν τις απαιτητικές σε επεξεργαστική δύναμη "αποστολές", ενώ τέσσερις "δευτερεύοντες", χρονισμένοι στα 1.2 GHz, αναλαμβάνουν τις "εύκολες" εργασίες (π.χ. έλεγχος για mail ενώ το κινητό είναι σε κατάσταση αδράνειας). Έτσι εξοικονομείται ενέργεια και αυξάνεται η αυτονομία της εκάστοτε συσκευής. Ο επεξεργαστής NUCLUN της LG διατηρεί, φυσικά, πλήρη συμβατότητα με το σετ εντολών της ARM, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει ως λειτουργικό σύστημα το Android της Google.

Όπως και στην περίπτωση της Samsung με τους δικούς της επεξεργαστές, τους Exynos, αναμένουμε τα πρώτα smartphones της LG που θα βγουν από τις γραμμές παραγωγής να διατεθούν πρώτα στην κορεάτικη αγορά και βαθμιαία στον υπόλοιπο κόσμο. Όσον αφορά στο G3 Screen συγκεκριμένα, δε, ιδέα δεν έχουμε γιατί ονομάστηκε έτσι από τη στιγμή που μία επαρκέστατη μεν, αλλά όχι αξιοσημείωτη για τα σημερινά πλέον δεδομένα οθόνη έχει να επιδείξει (ανάλυσης 1080p στις 5.3 ίντσες). Δεν χωρά αμφιβολία πάντως στο γεγονός ότι διαθέτοντας δικούς της επεξεργαστές - και οθόνες, όπου η LG έχει μακρά παράδοση και μεγάλη εμπειρία - η κορεάτικη εταιρεία έχει πλέον μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές για την παρουσίαση smartphones και tablets στην αγορά. Το πώς θα αξιοποιήσει αυτές τις επιλογές... θα δείξει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ