Κλήρωση "ΓΕΡΜΑΝΟΣ": MLS iQTalk Crystal

Το smartphone που... καταλαβαίνει ελληνικά, για έναν τυχερό ή τυχερή!

Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital ίσως θυμούνται πόσες συζητήσεις και "θόρυβο" στο Web είχε προκαλέσει η Apple πριν από 18 μήνες περίπου, όταν - στο πλαίσιο της παρουσίασης του iPhone 4S - είχε αποκαλύψει τη Siri, την ψηφιακή "προσωπική βοηθό" που καταλαβαίνει εντολές σε φυσική γλώσσα. Η χρησιμότητα της Siri αποδείχθηκε περιορισμένη, τελικά, γι' αυτό και δεν... "τα βάψαμε μαύρα" κιόλας όταν έγινε αντιληπτό ότι τη λειτουργία αυτή δεν θα την έχουμε ποτέ διαθέσιμη στα ελληνικά. Η MLS, ωστόσο, εταιρεία με έδρα στη Θεσσαλονίκη και γνωστή χρόνια τώρα στην αγορά της τεχνολογίας, έχει να προτείνει κάτι παρόμοιο - με συγκεκριμένες μεν δυνατότητες, αλλά πολύ περισσότερο ουσιαστικές. Δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από το ειδικό λογισμικό που έχει αναπτύξει.

To λογισμικό αυτό λειτουργεί ουσιαστικά μέσα από 3 εφαρμογές που εγκαθίστανται σε smartphones με λειτουργικό Android: πρόκειται για τις Talk & SMS, Talk & Call και Talk & Drive. Και οι τρεις στηρίζονται στον μηχανισμό αναγνώρισης φωνής που έχει δημιουργήσει η MLS για την ελληνική γλώσσα. Στην πρώτη εφαρμογή ο χρήστης απλώς προφέρει το όνομα της επαφής στην οποία θέλει να στείλει γραπτό μήνυμα (ή e-mail) και στη συνέχεια υπαγορεύει στα ελληνικά το μήνυμα που θα αποσταλλεί από την εφαρμογή. Στην περίπτωση της δεύτερης εφαρμογής ο χρήστης απλώς εκφωνεί το όνομα της επαφής με την οποία θέλει να μιλήσει τηλεφωνικά και η σχετική κλήση γίνεται αυτόματα, ενώ στην περίπτωση της τρίτης εφαρμογής ο χρήστης εκφωνεί τον επιθυμητό προορισμό και αυτή, σε συνεργασία με το πρόγραμμα πλοήγησης Destinator, βρίσκει την διαδρομή και την εμφανίζει στην οθόνη του κινητού.

Και οι τρεις εφαρμογές είναι μεγάλης πρακτικής αξίας, ειδικά κατά την οδήγηση (όπου τα χέρια καλό θα ήταν να είναι... στο τιμόνι κι όχι στο κινητό!). Η MLS, δε, προσφέρει το λογισμικό αυτό προεγκατεστημένο στο iQTalk Crystal, ένα αξιοπρεπέστατο smartphone βασισμένο σε Android, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να είναι σε θέση να αποκτήσει τις λειτουργίες αυτές ως "πακέτο". Αυτό ακριβώς το κινητό τηλέφωνο, άλλωστε, προσφέρει σε έναν φίλο ή φίλη του Αθηνόραμα Digital το δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ - που έχει την αποκλειστική διάθεση του iQTalk Crystal - την ευκαιρία να αποκτήσει εντελώς δωρεάν, μέσα από την παρούσα κλήρωση! Το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι και όσες θέλουν να συμμετάσχουν, είναι να γίνουν μέλη - το γνωστό "να κάνουν Like" - στην επίσημη σελίδα του Αθηνόραμα Digital στο Facebook (τα ήδη μέλη λαμβάνουν μέρος στις κληρώσεις μας αυτόματα). Η συγκεκριμένη κλήρωση θα διαρκέσει ως την Κυριακή 17/3 και οι νικητές/νικήτριες θ' ανακοινωθούν στο Web site και στην επίσημη σελίδα του Αθηνόραμα Digital στο Facebook την Τρίτη 19/3. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ