Κινητό με Windows Phone 8.1, στα €89

To Lumia 435 φέρνει το λειτουργικό σύστημα της Microsoft σε ευρύτερο κοινό από ποτέ

Έχουμε γράψει και ξαναγράψει συχνά στο Αθηνόραμα Digital πως ναι μεν τα smartphones που στηρίζονται σε Windows Phone, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft για κινητά τηλέφωνα, δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να αποσπάσουν ικανό μερίδιο αγοράς, όμως παραμένουν ενδιαφέρουσα επιλογή για μία σειρά από διαφορετικά είδη καταναλωτών. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο αυτοί που χρειάζονται ένα γρήγορο, εύχρηστο smartphone "για τα βασικά", όσο και αυτοί που γνωρίζουν πως θα χρησιμοποιούν κατά βάση συγκεκριμένα δημοφιλή apps και τίποτε περισσότερο. Λόγω της ειδικής τους σχέσης με τη Microsoft, άλλωστε, αυτά τα smartphones προσφέρουν τον ευκολότερο τρόπο αξιοποίησης αρχείων και υπηρεσιών σε προϊόντα όπως τα Windows και το Office.

Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία η αλυσίδα καταστημάτων "Γερμανός" αυτόν τον καιρό "κατεβάζει τον πήχυ" του κόστους απόκτησης τέτοιας συσκευής με το Microsoft Lumia 435. Πρόκειται για την νέα εισαγωγική πρόταση της αμερικανικής εταιρείας, η οποία ναι μεν δεν θα... αφήσει με το στόμα ανοιχτό κανέναν εν έτει 2015 όσον αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές, είναι ωστόσο ικανή να προσφέρει τα προαναφερθέντα χωρίς πρόβλημα - και μάλιστα στην άκρως προσιτή τελική τιμή πώλησης των €89 (!). Ως παροχή σε προγράμματα χρήσης της CosmOTE, μάλιστα, μπορεί να αποκτηθεί για ακόμη λιγότερα χρήματα ή ακόμη και δωρεάν, ανάλογα με το εκάστοτε πρόγραμμα σύνδεσης.

Το Microsoft Lumia 435 είναι μεν εισαγωγικού επιπέδου, δεν παύει ωστόσο να υποστηρίζει τη λειτουργία HD Voice του δικτύου της CosmOTE για διαυγή ήχο κατά τη διεκπεραίωση φωνητικών συνομιλιών, αλλά και τη λειτουργία πλοήγησης μέσω GPS χωρίς την απαραίτητη ύπαρξη σύνδεσης στο Internet. Προσφέρει επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο, ραδιοφωνικό δέκτη και διατίθεται σε λευκό, πορτοκαλί και μαύρο χρώμα. To ποσό της μνήμης λειτουργίας του, δε, ανέρχεται στο 1 GB, πράγμα που σημαίνει πως τα Windows Phone 8.1 στα οποία στηρίζεται θα αναβαθμιστούν δωρεάν από τη Microsoft σε Windows 10 κάποια στιγμή στο μέλλον. Και, σε περίπτωση που δεν το... υπογραμμίσαμε επαρκώς, κοστίζει μόλις €89 για ν' αποκτηθεί. Κοινώς, ποτέ άλλοτε το πρώτο smartphone ενός καταναλωτή ή η πρώτη του δοκιμή με διαφορετικό στυλ smartphone από αυτά που μέχρι χθες γνώριζε, δεν ήταν... ευκολότερη επιλογή. Ο νοών, νοείτω!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ