Kingston: κάρτες μνήμης για κάμερες 4K

Νέες, τύπου SDXC, πολύ γρήγορες και σύντομα διαθέσιμες

Μπορεί η εικόνα υπερυψηλής ευκρίνειας ή 4K να μην προσφέρεται ακόμη στο καταναλωτικό κοινό για εγγραφή από πολλές συσκευές - δύο ή τρεις είναι μόνο οι βιντεοκάμερες και δύο οι ψηφιακές φωτογραφικές που είναι ικανές για κάτι τέτοιο, όλες φυσικά ακριβές - όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα αντίστοιχα προϊόντα αποθήκευσης δεν θα πρέπει να είναι... ήδη έτοιμα όταν αυτό θα συμβεί! Η Kingston έχει μεγάλη παράδοση στην κατηγορία αυτή, με κάρτες μνήμης όλων των ειδών και τιμών, λογικό λοιπόν να είναι από τις πρώτες εταιρείες (αν όχι η πρώτη) που ανακοινώνει την πρότασή της και για αυτήν την... ακραία, για την ώρα, "αποστολή".

Οι κάρτες μνήμης SDHC/SDXC UHS-I U3 είναι οι ταχύτερες κάρτες (τέτοιου τύπου) που έχει ποτέ διαθέσει η αμερικανική εταιρεία, επιτυγχάνοντας διαμεταφορά δεδομένων εικόνας/ήχου της τάξης των 90ΜΒ/δευτερόλεπτο στην ανάγνωση και 80ΜΒ/δευτερόλεπτο στην εγγραφή. Είναι, με άλλα λόγια, 8-10 φορές ταχύτερες από τις τυπικές κάρτες μνήμης SDXC Class 10 που χρησιμοποιούνται στις πιο πολλές ψηφιακές φωτογραφικές σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο οι UHS-I U3 επιτρέπουν την εγγραφή εικόνας υπερυψηλής ευκρίνειας (που χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο όγκο δεδομένων και υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς τους απ' ότι η "απλή" υψηλή ευκρίνεια) και ασυμπίεστων φωτογραφιών (RAW) με διαδοχικές λήψεις, χωρίς πρόβλημα. Φυσικά αυτές οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής θα πρέπει να υποστηρίζονται και από την εκάστοτε βιντεοκάμερα ή ψηφιακή φωτογραφική, ειδάλλως οι νέες κάρτες μνήμης λειτουργούν στην ταχύτητα των Class 10.

Οι κάρτες μνήμης SDHC/SDXC UHS-I U3 της Kingston θα είναι διαθέσιμες στο εμπόριο, στις χωρητικότητες των 16, 32 και 64 GB, στις αρχές Μαρτίου. Ενδεικτικά, μία κάρτα μνήμης αυτού του τύπου στα 64 GB επαρκεί για την εγγραφή video εικόνας 4Κ διάρκειας μόλις... 60 λεπτών (αν και δεν ξέρουμε βάσει ποιού αλγόριθμου συμπίεσης έγινε ο σχετικός υπολογισμός). Κανείς δεν είπε πως η περισσότερη λεπτομέρεια της υπερυψηλής ευκρίνειας δεν είχε και... παράπλευρες συνέπειες, σωστά;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ