"Κάτι συμβολικό", για εκείνη

Ιδέες για δώρα με κόστος έως €149

Σωστά θα υποστηρίξει οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη πως αφού η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου είναι εν πολλοίς συμβολική - ή θα έπρεπε να είναι - λογικό είναι και το δώρο να είναι τέτοιο. Κάτι συμβολικό και όχι ακριβό. Δεν θα διαφωνήσουμε απαραίτητα, παραθέτουμε ωστόσο και ακριβότερα δώρα επειδή ένα άλλο ποσοστό ανθρώπων δικαιολογημένα θεωρεί πως κάτι ακριβότερο ενδέχεται ν' αποδειχθεί χρησιμότερο σε βάθος χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, θέτοντας ως "ψυχολογικό όριο" κόστους για ένα συμβολικό δώρο τα €149 - ε, τα gadgets τείνουν να είναι λίγο ακριβότερα από τα παπούτσια... - τί θα προτείναμε ως καλό δώρο για μία Βαλεντίνα που έχει καλή σχέση με την τεχνολογία; Να τι!

Ξεκινώντας από τα... χαμηλά, μπορεί κανείς να δωρίσει δύο πράγματα απλά, προφανή αλλά ενδιαφέροντα. Είτε ένα φορητό MP3 player - που θα τής δώσει την ευκαιρία να το χρησιμοποιεί π.χ. στη γυμναστική ή στις μετακινήσεις χωρίς να καταναλώνει τη μπαταρία του κινητού - είτε μία ψηφιακή κορνίζα, στην οποία θα μπορεί να προβάλλει φωτογραφίες που έχει από smartphone ή ψηφιακή φωτογραφική. Στην πρώτη περίπτωση θα προτείναμε ως οικονομική λύση είτε το iPod Shuffle των €60 (αν ξέρετε πως μπορεί άνετα να χειριστεί μια συσκευή χωρίς οθόνη) είτε, ακόμη καλύτερα, ένα Sony NWZ-E474 στα €95. Στη δεύτερη, μία ψηφιακή κορνίζα 7 ιντσών όπως η Sony DPF-C70A στα €50 είναι ό,τι πρέπει ή, ακόμη καλύτερα, μία Philips SPF4328 των 8 ιντσών με καλύτερη οθόνη, στα €85.

Συνεχίζοντας, ενδιαφέρον σχετικό δώρο - παρά τη δημοτικότητα της χρήσης κάμερας των smartphones - είναι πάντοτε μία ψηφιακή φωτογραφική "τσέπης": οι επιλογές εδώ είναι πολλές, για αρχή όμως θα προτείναμε είτε την Nikon Coolpix S4300 στα €99, είτε την Sony W630 στα €119. Στο όριο των €149 ξεχωρίζει η Panasonic Lumix FT20. Πρακτικό και κομψό δώρο για κυρία που αγαπά το iPod ή iPhone της, τέλος, είναι σίγουρα ένα stand φόρτισης που θα την απαλλάξει από τα... αντιαισθητικά καλώδια και πρίζες. Προτείνουμε είτε ένα Belkin Dock (στα €45 και συμβατό iPhone έως τα 4S) είτε ένα JBL OnStage III (στα €120 αλλά με ενσωματωμένα ηχεία και για απόδοση ήχου πέραν της φόρτισης).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ