Και φέτος, "Shoot_it" με την ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Διαγωνισμός φωτογραφίας και video, με κινητό και μόνο. Το' χεις;

Διαγωνισμοί φωτογραφίας γίνονται ουκ ολίγοι κάθε χρόνο, με διάφορα θέματα και για διάφορα επίπεδα ερασιτεχνών ή επαγγελματιών που αγαπούν την ψηφιακή φωτογραφία ή/και το video - όμως ως μόνο εργαλείο για σύλληψη στατικής ή κινούμενης εικόνας ένα κινητό τηλέφωνο... όχι πολλοί! Γι' αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερo ενδιαφέρον το Shoot_it, ο διαγωνισμός φωτογραφίας και video που διοργανώνεται στη χώρα μας για 4η φορά φέτος από την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Στο πλαίσιό του οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλλουν μόνο φωτογραφίες ή video που έχει συλληφθεί με κινητό και όχι με εξειδικευμένες ψηφιακές φωτογραφικές ή βιντεοκάμερες - κάτι που, φυσικά, τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα μερικές αληθινά εκπληκτικές συμμετοχές, καθώς τα smartphones ενσωματώνουν πλέον κάμερες ικανές να συλλάβουν εικόνα στατική ή κινούμενη εξαιρετικής λεπτομέρειας. Πάντοτε αν οι κάτοχοί τους "έχουν μάτι" για ένα ενδιαφέρον κάδρο, καλλιτεχνική αντίληψη και... την τύχη με το μέρος τους, ενίοτε!

Το θέμα του φετινού Shoot_it είναι το "Μέσα στην πόλη" - ενθαρρύνει, με άλλα λόγια τη σύλληψη φωτογραφίας ή video "εκεί έξω", με υπόβαθρο αστικό και αντικείμενο σκηνές και στιγμές που διαδραματίζονται στο περιβάλλον των μεγάλων πόλεων. Ο διαγωνισμός είναι... δύο επιπέδων: στο πρώτο οι καλύτερες συμμετοχές θα ξεχωρίσουν μέσα από το συνδυασμό ψηφοφορίας του κοινού στο Facebook και ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής και θα βραβευτούν με tech-δώρα όπως smartphones και tablets (δώρα υπάρχουν ακόμη και για τυχερούς/τυχερές ανάμεσα στο κοινό που θα ψηφίσει τα καλύτερα!). Στο δεύτερο επίπεδο οι... καλύτερες από τις καλύτερες συμμετοχές προωθούνται για συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς, για την ευκαιρία διάκρισης σε πολύ μεγαλύτερα φεστιβάλ φωτογραφίας ή video.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Shoot_it, οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να επισκεφθούν το επίσημο Web site του διαγωνισμού, ενώ για συμμετοχή στον ίδιο το διαγωνισμό μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη σελίδα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο Facebook, όπου υποβάλλονται ως υποψήφιες οι δημιουργίες σε φωτογραφία και video. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ένα: έχεις ταλέντο αρκετό για να ξεχωρίσεις... και μπορείς να το "βγάλεις" ψηφιακά, συνδυάζοντας την τεχνολογία με τη δημιουργικότητα; Click, click, click!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ