ΗΤC Sensation XL, με έμφαση στον ήχο

Τί το κάνει... μουσικά καλύτερο από τα άλλα Android smartphones;

Στη σχετική εκδήλωση της HTC στο Λονδίνο, τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της κορεάτικης εταιρείας, όσο και ο ομόλογός του της φημισμένης Beats Audio, υπογράμμισαν τον μουσικό χαρακτήρα του Sensation XL: τη συλλογιστική, με άλλα λόγια, βάσει της οποίας ένα "απλώς" ισχυρό smartphone βασισμένο στο Android, μπορεί να προσφέρει βελτιωμένη ηχητική απόδοση και τελικά περισσότερο μουσική απόλαυση απ' ότι θα περίμενε κανείς από τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών.

Αυτό που ουσιαστικά έχουν κάνει οι δύο εταιρείες μέσα από τη συνεργασία τους είναι να συνδυάσουν hardware και software αρμονικά, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ηχητικά πολύ καλύτερο από οποιονδήποτε "τυχαίο" συνδυασμό κινητού και ακουστικών. Η υποδοχή για ακουστικά που φέρει το Sensation XL είναι μεν η τυπική των 3.5 χιλιοστών, όταν όμως συνδεθεί εκεί ζευγάρι ακουστικών της Beats Audio - και δη τα συνοδευτικά urBeats ή τα προαιρετικά "μεγάλα" Beats Solo HD - η ηχητική συμπεριφορά του κινητού αλλάζει. Ενεργοποιείται στις ρυθμίσεις ήχου ένα ειδικό σύνολο παραμέτρων που έχει σχεδιαστεί για να "δένει" άψογα με το συχνοτικό εύρος των συγκεκριμένων ακουστικών, έτσι ώστε να αξιοποιούνται περισσότερο οι χαμηλές, να "χρωματίζονται" λιγότερο οι υψηλές και να αποφεύγεται έτσι σε κάποιο βαθμό η "ασάφεια" και η "ρηχή" εντύπωση που τυπικά συναντάμε κατά την αναπαραγωγή ψηφιακών αρχείων μουσικής.

Στη διάρκεια της επαφής που είχαμε με το Sensation XL, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της HTC, ομολογουμένως είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις του... λόγου το αληθές. Τα παρευρισκόμενα XL περιείχαν πολλά μουσικά κομμάτια για δοκιμή, από γνωστές επιτυχίες των charts που "τρέχουν" αυτή τη στιγμή σε Βρετανία και Ευρώπη. Ακούσαμε τα πιο πολλά από αυτά για ώρα, τόσο με το σετ ρυθμίσεων της Beats Audio ενεργοποιημένο, όσο κι απενεργοποιημένο. Σταθήκαμε, δε, σε αντιπαραβολές τύπου Α-Β, όταν στα ηχητικά δείγματα υπήρχαν σημεία που χαρακτηρίζονται ως "δύσκολα" για απόδοση από φορητές συσκευές κι ακουστικά: τολμηρά φωνητικά, πνευστά και κρουστά σε συνθέσεις κλπ. Σε όλες τις περιπτώσεις η διαφορά ανάμεσα στο "On" και το "Off" των ρυθμίσεων της Beats Audio ήταν παραπάνω από αντιληπτή - σίγουρα στα εντυπωσιακότερα μπάσα, σίγουρα συνολικά, σε πολλές περιπτώσεις και στα λεπτομερέστερα πρίμα. Ενίοτε, δε, ήταν όντως η... "μέρα με τη νύχτα". Με ό,τι αυτό σημαίνει.

Σημαντικό, πάντως, στοιχείο που θα πρέπει να σημειωθεί αναφορικά με την μικρή δοκιμή που κάναμε, είναι το γεγονός ότι τα Sensation XL που είχαν τοποθετηθεί για δοκιμή είχαν συνδεθεί με τα υπέροχα, "μεγάλα" εξωτερικά ακουστικά Beats Solo HD και όχι τα μικρότερα urBeats, που είναι εσωτερικά και προφανώς κατά πολύ μικρότερα. Με άλλα λόγια, ο ήχος θα ακουγόταν ούτως ή άλλως κατά πολύ καλύτερος από το σύνηθες, λόγω των ασύγκριτα ποιοτικότερων ακουστικών - έστω κι αν πιστεύουμε πως, με τη βελτιστοποίηση των ηχητικών ρυθμίσεων και για τα "μικρά" urBeats, η διαφορά θα ήταν αμέσως αντιληπτή. Η τελική μας γνώμη, λοιπόν, για την υλοποίηση της τεχνογνωσίας της Beats Audio στο Sensation XL απομένει να διαμορφωθεί με την αναλυτική παρουσίασή του, που θα φιλοξενήσουμε στα τέλη Νοεμβρίου. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ