ΗΤC One Max, αποκαλυπτήρια

Επιβεβαιώνονται οι διαρροές για τον "μεγάλο αδελφό" του One, λεπτομέρειες

Μπορεί η HTC να μην είναι τρόσο τραγελαφικά επιρρεπής στις διαρροές στοιχείων για τα προϊόντα της όσο η Apple - και σίγουρα να μην κάνει τόσο... βαρύγδουπες δηλώσεις περί διαφύλαξης των σχεδίων της όσο η δεύτερη - όμως το One Max η αλήθεια είναι πως δεν εξέπληξε κανέναν σήμερα με την επίσημη επιβεβαίωσή του. Φωτογραφίες και video με τη συσκευή είχαν κατακλύσει το Web μήνες τώρα, ενώ ακόμη και ο πλήρης κατάλογος με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είχε δημοσιευθεί από πολλαπλές πηγές. Ελάχιστες "απορίες" είχαμε για το Max και μόνο αυτή της τιμής πώλησης παραμένει - η οποία θα ανακοινωθεί για την ευρωπαϊκή αγορά λίγο πριν η νέα πρόταση της HTC κυκλοφορήσει και εδώ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: πρόκειται ουσιαστικά για μία έκδοση του HTC One, του συνολικά καλύτερου κατά τη γνώμη μας smartphone για το 2013, η οποία διαφέρει σε δύο πολύ σημαντικά στοιχεία και κάποια μικρότερης σημασίας. Το ένα πολύ σημαντικό είναι η οθόνη, η οποία από τις 4.7 ίντσες αγγίζει πλέον τις 6 (5.9 για την ακρίβεια), διατηρώντας την ανάλυση των 1920x1080 pixel. To δεύτερο πολύ σημαντικό είναι η ενσωμάτωση αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (το κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο και του iPhone 5S), όμως στο πίσω μέρος της συσκευής και όχι μπροστά. Η λειτουργία του, δε, είναι εν μέρει παρόμοια (η συσκευή ενεργοποιείται με ασφάλεια "διαβάζοντας" το δακτυλικό αποτύπωμα του κατόχου της) αλλά και διαφορετική (με τρία διαφορετικά αποτυπώματα ο χρήστης μπορεί να εκκινήσει τρεις διαφορετικές εφαρμογές χωρίς να ενεργοποιήσει τη συσκευή και μεταβεί στα εικονίδιά τους για να τις εκτελέσει). Ενδιαφέρουσα, ομολογουμένως, η δεύτερη αυτή λειτουργία και ανυπομονούμε να δούμε με πόση ταχύτητα και ακρίβεια αποδίδει πρακτικά.

Άλλες αλλαγές: το πίσω μέρος του περιβλήματος στο One Max αφαιρείται, όχι όμως και η μπαταρία του - αυτή παραμένει μη αποσπώμενη. Αφαιρώντας την "πλάτη", όμως, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει έξτρα αποθηκευτικό χώρο (έως 64 GB) με τη μορφή καρτών μνήμης microSD. Η μη αποσπώμενη μπαταρία πάντως είναι αισθητά μεγαλύτερης χωρητικότητας στα 3300 mAh. Ο αισθητήρας στην κύρια κάμερα παραμένει τεχνολογίας Ultrapixel, για κάποιο λόγο όμως - που οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι... δεν κατανοούμε ακριβώς - έχει αφαιρεθεί η λειτουργία σταθεροποίησης της λήψης (optical image stabilization). H κάμερα της πρόσοψης παραμένει η ίδια, όπως και η μνήμη λειτουργίας (2 GB) και το κεντρικό σύστημα επεξεργασίας (SnapDragon 600 στα 1.7 GHz). Αναβάθμιση έχει δεχθεί τόσο το ίδιο το λειτουργικό σύστημα (είναι εξ αρχής η έκδοση 4.3 του Android) όσο και το γραφικό περιβάλλον της HTC (Sense έκδοση 5.5). Υποθέτουμε πως αυτό σημαίνει ότι και τα άλλα δύο HTC One, το αρχικό και το Mini, θα υποδεχθούν τις νέες εκδόσεις software σύντομα.

To HTC One θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά εγκαίρως για την εορταστική περίοδο σε τιμή που δεν έχει ακόμη επισήμως ανακοινωθεί - αλλά με την τιμή του HTC One να ανέρχεται, επισήμως τουλάχιστον, στα €729, δεν μπορούμε να φανταστούμε εύκολα το One Max των 32 GB σε τιμή μικρότερη των €799. Για περισσότερες λεπτομέρειες, και πιθανότατα τις πρακτικές μας εντυπώσεις, επιφυλασσόμαστε για κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ