ΗΤC: νέο μοντέλο One την 1η Μάρτη

Παρόμοιο με το σημερινό σύμφωνα με διαρροές, μαζί με smartwatch σύμφωνα με αναφορές

Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει αν μας αρέσει ή μας απωθεί το γεγονός ότι ο "κύκλος" μερικών εταιρειών τεχνολογίας έχει καταστεί απολύτως προβλέψιμος πια: η Apple ανακοινώνει νέο iOS και OS-X τον Ιούνιο και νέο iPhone το Σεπτέμβρη, η Samsung ανακοινώνει νέο Galaxy S το Φεβρουάριο και η ΗΤC νέο One λίγο αργότερα, συνήθως το Μάρτιο. Φέτος περιμέναμε τους Κορεάτες να "προλάβουν" την έκθεση του Mobile World Congress και να ανακοινώσουν το Galaxy S6 πριν από αυτήν, ενώ την HTC να κάνει τη δική της ανακοίνωση μετά από την ίδια έκθεση - όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, η αληθινή έκπληξη θα είναι πιθανώς η αποκάλυψη τόσο του νέου Galaxy όσο και του Οne τις ίδιες ημέρες, στην έναρξη της έκθεσης αυτής. Για την HTC, είναι ουσιαστικά βέβαιο: η εταιρεία έστειλε στους δημοσιογράφους πρόσκληση για συνέντευξη Τύπου την 1η Μαρτίου, όπου όλοι περιμένουν την επίσημη πρώτη παρουσίαση του One M9, του διαδόχου δηλαδή του περυσινού One M8 (το One του 2013 ήταν το M7).

Σημερινή διαρροή από γνωστό γαλλικό Web site... εξειδικευμένο σε αυτά πρακτικά επιβεβαιώνει το νέο smartphone της HTC ως παρόμοιο με το παρόν μοντέλο: σχεδιασμός ακριβώς στις ίδιες γραμμές, κάπως μικρότερο πλαίσιο οθόνης και μειωμένο πάχος αλλά εν πολλοίς πανομοιότυπου ύφους κι αισθητικής. Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου κακό, καθώς και τα δύο προηγούμενα One παραμένουν από τα ομορφότερα smartphones που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, όμως ίσως η HTC... πιέζει την τύχη της καταφεύγοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο ίδιο design. Στην πίσω πλευρά, ωστόσο, οι φωτογραφίες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν τις φήμες για εντελώς διαφορετική κύρια κάμερα (φημολογείται πως είναι ανάλυσης αισθητήρα των 20 Megapixels), με την κάμερα τεχνολογίας Ultrapixel της HTC να "μεταφέρεται" στην πρόσοψη (για ακόμη... καλύτερες selfies στο ημίφως). Μόνο την κύρια κάμερα θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει ως "αδύναμο κρίκο" στο εντυπωσιακό One M8 του 2014, οπότε η επιλογή της HTC δείχνει λογική και αναμενόμενη.

Αναφορές, πάντως, θέλουν την ταϊβανέζικη εταιρεία να παρουσιάζει μαζί με το One M9 και τη δική της πρόταση "έξυπνου ρολογιού" (smartwatch). O ανταγωνισμός στην αρένα των συσκευών Android - οι Samsung, Sony, Motorola - έχουν ήδη παρουσιάσει τις δικές τους, καιρό τώρα, οπότε θα έχει σαφώς ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε σε ποιά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα θα στηρίξει η HTC το δικό της αντίστοιχο προϊόν και φυσικά πού θα τοποθετηθεί τιμολογιακά. Πολλοί αναμένουν πως η εταιρεία θα επιδείξει για πρώτη φορά και την επόμενη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος που προσθέτει "πάνω από" το Android (ίσως έκδοσης 5.1 έως τότε), της υπ' αριθμόν 7 του Sense δηλαδή. Λιγότερες από 40 ημέρες υπομονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ