iPhone: Το κινητό με τους πλέον ενεργούς χρήστες

Και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τους... μηλόπληκτους!

Εν αναμονή του iPhone 5 - του οποίου η παρουσίαση περιμένουμε να επιβεβαιωθεί από μέρα σε μέρα πλέον - δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο έρευνες που ναι μεν αφορούν στη αμερικανική αγορά, αλλά σαφέστατα καταδεικνύουν τάσεις που χαρακτηρίζουν όλες τις αγορές όπου διατίθενται τα παρόντα κινητά τηλέφωνα της Apple. Σύμφωνα με την πρώτη, που διενεργήθηκε από την Boingo Wireless - εταιρεία που διατηρεί κόμβους ασύρματης σημεία πρόσβασης στο Internet σε περισσότερα από 400.000 σημεία του κόσμου - το Android ναι μεν τριπλασίασε το ποσοστό του στις φορητές συσκευές που αξιοποιούνται εν κινήσει, αλλά οι φορητές συσκευές της Apple συνδυαστικά συνεχίζουν να κατέχουν το 83% (!) της χρήσης υπηρεσιών του Δικτύου με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το συνολικό ποσοστό των φορητών συσκευών - smartphones και tablets - που χρησιμοποιείται πλέον "εκεί έξω" για πρόσβαση στο Internet φέτος για πρώτη φορά άγγιξε το 60%, ενώ τα laptop διατηρούν πλέον τη μειοψηφία χρήσης του 40%. Αντιδιαστέλλοντας τις ίδιες αναλογίες χρήσης από το 2008, όταν τα laptop αντιστοιχούσαν στο 88.5% της χρήσης Internet "εκεί έξω" και οι φορητές συσκευές στο υπόλοιπο, εύκολα αντιλαμβάνεται για ποιούς λόγους έχει γίνει τόσο ανταγωνιστική η αγορά της κινητής τηλεφωνίας και των φορητών συσκευών τύπου iPhone και iPad.

Μία δεύτερη έρευνα, που έγινε ανάμεσα σε 1000 τυχαία επιλεγμένους κατόχους iPhone εν όψει του επερχόμενου iPhone 5, αποκαλύπτει επίσης σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία. O μέσος κάτοχος iPhone - τα ακραία παραδείγματα είναι απλώς... απίστευτα - χρησιμοποιεί το κινητό του σχεδόν τρεις φορές την ώρα, ενώ το 80% των ερωτηθέντων πάνω από 15 φορές την ημέρα (σχεδόν το ένα τρίτο το χρησιμοποιεί 35 φορές την ημέρα!). Οι περισσότεροι χρήστες iPhone έχουν αγοράσει έως 5 εφαρμογές και έχουν εγκαταστήσει έως 20 δωρεάν - παρ' όλα αυτά η δημοφιλέστερη χρήση των iPhone τους είναι αυτή των SMS (!!!), στη συνέχεια αυτή των κλήσεων, μετά του e-mail και της πλοήγησης μέσω GPS, και... η 6η δημοφιλέστερη χρήση τους είναι τα apps (!). Τέλος, ενδεικτικό: οι χρήστες που σκοπεύουν πιο πολύ ν' αναβαθμίσουν σε iPhone 5 το παρόν μοντέλο τους είναι αυτοί που έχουν το iPhone 4 (είναι οι γνωστοί που θέλουν το καλύτερο αμέσως μόλις κυκλοφορήσει), ενώ από το σύνολό τους ανεξαρτήτως μοντέλου το 46% σκοπεύει να αναβαθμίσει τη συσκευή του μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Ε, άδικο έχει η Apple να κάνει τέτοιες οικονομικές προβλέψεις για το επόμενο τρίμηνο, με τέτοια αποτελέσματα ερευνών; Κανένα άδικο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ