iPhone, iPad, iPod: νέα αναβάθμιση

Στο λογισμικό λειτουργίας τους, περισσότερο διορθωτική παρά ο,τιδήποτε άλλο

Κάτω από κανονικές συνθήκες ένα μικρό firmware update για φορητές συσκευές - αναβάθμιση του βασικού λογισμικού λειτουργίας τους - αναφέρεται μόνο... "επί τροχάδην" σε είδηση. Όταν όμως αφορά τόσα εκατομμύρια καταναλωτών (και το προσφέρει η Apple), αξίζει εκ των πραγμάτων δημοσίευσης - ακριβώς όπως το firmware update υπ' αριθμόν 5.1.1 για το iOS, δηλαδή, που είναι ήδη διαθέσιμο για όλους τους κατόχους iPhone 4/4S, iPad 2/3 και iPod Touch τέταρτης γενιάς. Προφανώς δωρεάν.

Το iOS 5.1.1 δεν προσθέτει καμία απολύτως νέα δυνατότητα στο λειτουργικό της Apple: διορθώνει προβλήματα που έχουν αναφερθεί από χρήστες της έκδοσης 5.1, όπως την αναξιόπιστη ενίοτε εναλλαγή ανάμεσα σε δίκτυα 2G και 3G στο νέο iPad, θέματα ασφαλείας του Web browser και άλλα... μικροζητήματα που σχετίζονται με τις φωτογραφίες HDR, την αναπαραγωγή μέσω Airplay κλπ. Φυσικά, επειδή μιλάμε για την Apple, πιθανό είναι να υπάρχουν κι άλλες διορθώσεις από αυτές της (πολύ μικρής) λίστας, οι οποίες δεν αναφέρονται - οπότε... είναι γενικώς καλή ιδέα να αναβαθμίσει κανείς τη συσκευή του, αν μη τί άλλο για να έχει τις πιθανότητες με το μέρος του!

Μόνη εξαίρεση στην παραπάνω πρόταση - και φυσικά ένας από τους... βασικούς λόγους για τους οποίους η Apple διαθέτει κάθε τόσο μικρά firmware updates - αποτελούν όσοι και όσες έχουν "σπάσει" τα iPhone, iPad ή iPod Touch τους μέσω κάποιας μεθόδου jailbreak. Για τους υπόλοιπους, το σχετικά μικρό σε μέγεθος update (μόλις 60 ΜΒ) αντλείται από το Internet και εγκαθίσταται σε μερικά λεπτά. Δεν έχει, δε, ευτυχώς καμία επίπτωση στην ταχύτητα λειτουργίας και τη γενικότερη ανταπόκριση των συσκευών της Apple - τουλάχιστον όχι στα iPhone 4 και iPad 3 που το δοκιμάσαμε. Έως το επόμενο update...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ