iPhone 6: προετοιμασίες για... mega hit

Ιδιαίτερα αισιόδοξη, βάσει παραγγελιών της για το νέο iPhone, εμφανίζεται η Apple

Με το Σεπτέμβριο να διαφαίνεται πια στον ορίζοντα - και την αποκάλυψη αρχικά, κυκλοφορία στη συνέχεια νέου μοντέλου iPhone, όπως κάθε Σεπτέμβρη τα τελευταία χρόνια - οι φήμες και διαρροές στοιχείων για το επόμενο κορυφαίο smartphone της Apple πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Κάποιες είναι περισσότερο αξιόπιστες, κάποιες λιγότερο, όταν όμως ορισμένες προέρχονται από την Wall Street Journal (η οποία έχει... ειδικού τύπου σχέση με την Apple εδώ και δεκαετίες) έχει νόημα να κρίνονται ως πιθανότατα αληθείς. Αν μη τί άλλο, βάσει της ακρίβειας με την οποία συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι της έχουν "προβλέψει" αντίστοιχες επιλογές του αμερικανικού κολοσσού στο παρελθόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, λοιπόν, η Apple για την φθινοπωρινή διάθεση του iPhone 6 έκανε στους κατασκευαστές της την μεγαλύτερη παραγγελία συσκευών στην ιστορία της: ο,τιδήποτε ανάμεσα στα 70 και τα 80 εκατομμύρια νέα iPhone, πολύ περισσότερα από όσα είχε παραγγείλει ως αρχικό στοκ για τα iPhone 5S και 5C (55 εκατομμύρια για τα δύο μοντέλα μαζί). Η Wall Street Journal, μάλιστα, στηρίζει με τις πληροφορίες της την ήδη εξαπλωμένη, πολύμηνη φημολογία περί δύο διαφορετικών μοντέλων iPhone 6, ενός με οθόνη διαγωνίου 4.7 ιντσών και ενός με οθόνη διαγωνίου 5.5 ιντσών. Ούτε η WSJ ούτε κάποιο άλλο ενημέρωσης που υποστηρίζει την πιθανότητα αυτή των δύο νέων μοντέλων είναι μέχρι στιγμής σε θέση να σκιαγραφήσει συγκεκριμένες διαφορές μεταξύ τους πέραν αυτής της οθόνης.

Ο αριθμός των π.χ. 75 αυτών εκατομμυρίων iPhone 6 δεν είναι αισιόδοξος μόνο συγκριτικά με τον αντίστοιχο της αρχικής κυκλοφορίας των iPhone 5S/5C, αλλά και συγκριτικά με τον καταγεγραμμένο οποιουδήποτε άλλου οικονομικού τριμήνου της Apple. Σε αυτό της εορταστικής περιόδου 2014, για παράδειγμα, το πλέον επιτυχημένο της από... καταβολής iPhone, η αμερικανική εταιρεία σημείωσε πωλήσεις 51 εκατομμυρίων smartphones της με όλα τα διαθέσιμα μοντέλα συνολικά (όχι μόνο τα 5S/5C). Για να παραγγέλνει 75 εκ. νέα iPhone η Apple, είτε πιστεύει πάρα, μα πάρα πολύ στα νέα της μοντέλα, είτε δεν θέλει πάσει θυσία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διαθεσιμότητας που παρατηρήθηκε με το iPhone 5S το πρώτο δίμηνο της κυκλοφορίας του. Ποιος ξέρει; Μπορεί ακόμη - Θεός φυλάξει! - και να θέλει να διαθέσει το iPhone 6 σε όλες τις χώρες ταυτόχρονα. Ανήκουστο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ